Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ostevafler med creme fraiche, æble og timian

Vafler er ikke bare en skøn dessert - prøv at bage dem med ost og server dem som snack eller appetizer toppet med frisk æble og krydderurter.

Opskrift på ostevafler med creme fraiche, æble og timian

© Anna Bartels.

Salte vafler

Husk at bage rigeligt, vaflerne ryger som varmt brød. Opskriften er udviklet til Ost & ko af madblogger Anna Bartels fra Anna-mad.

Antal: 5-6 personer

Ostevafler

Ingredienser:

  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. fint salt
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • 80 g fast, lagret komælksost, fx en dansk komælksost gerne med saltkrystaller eller en lagret cheddar

Toppings

Ingredienser

  • 2 æbler skåret i små tern
  • frisk timian
  • 200 g cremefraiche (gerne 18 %)
  • 50 g fast, lagret komælksost, fx en dansk komælksost gerne med saltkrystaller eller en lagret cheddar

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret til ostevaflerne. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  2. Rør æg, mælk og smeltet smør sammen i en anden skål. Riv osten groft og rør ost i melblandingen sammen med mælkeblandingen. Opvarm et vaffeljern.
  3. Bruger du belgisk vaffeljern, skal du lave små vafler af en spsk dej (altså ikke fyld jernet helt ud). Her kan du lave to små vafler ad gangen. Laver du hjertevafler, kan du skære dem ud i små vafler efter bagning.
  4. Du kan efterfølgende trimme siderne lidt, hvis dejen stikker ud.
  5. Lad vaflerne køle lidt af, inden du topper hver vaffel med 1 tsk. creme fraiche, små æbletern, lidt frisk timian og et lille stykke ost.
  6. Kværn gerne lidt friskkværnet peber over og server vaflerne straks, mens de er lune.

Håndplukket til dig