Pocherede pære
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Opskrift på pocherede pærer med appelsin og softice

Pocherede pærer smager himmelsk til rørt vaniljeis som en dejlig dessert. Pærerne bliver kun bedre af at trække i lagen, så tilbered dem gerne i god tid.

Pocherede pærer med appelsin og softice

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Pocherede pærer

  • 2 modne pærer
  • 2½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 stjerneanis
  • kanelstænger

Tilbehør

  • ½ bæger vaniljeis
  • 1 spsk. hasselnødder
  • tørret blå kornblomst til pynt

Sådan gør du

Pocherede pærer

  1. Skræl pærerne – lad stilken blive på.
  1. Fjern blomsten i bunden med en skarp kniv.
  1. Kom appelsinsaft og krydderier i en gryde, og læg forsigtigt pærerne i gryden.
  1. Kog dem ved svag varme i ca. 15 min. Vend dem undervejs.
  1. Kogetiden er afhængig af størrelsen.
  1. Mærk forsigtigt efter med spidsen af en kniv, om de er møre.
  1. Ellers koges de lidt længere tid.
  1. Tag gryden af varmen, læg låg på, og lad pærerne afkøle i lagen – gerne til næste dag.

Servering

  1. Kom vaniljeis i en blender, og kør til en softicelignende konsistens.
  1. Hak nødderne.
  1. Tag pærerne op af lagen, og anret i skåle med softice.
  1. Drys med hakkede hasselnødder og blå kornblomst, og dryp lidt af lagen over.
  1. Servér straks.

I stedet for softice kan de pocherede pærer serveres til et stykke blåskimmelost, hvis man er mere til det.

LÆS OGSÅ