Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvid gløgg med mandler

Hjemmelavet gløgg er nemt at lave og smager bare bedre.

© Tia Borgsmidt

Hvid gløgg med mandler

En krydret nem ekstrakt i bedste selskab med hvidvin og calvados spreder helt sikkert en god julestemning. Ekstrakten kan med fordel tilberedes i god tid, da den kun bliver bedre af at trække smag.

4 personer

Det skal du bruge:

Krydret ekstrakt

  • 100 g rørsukker
  • 1 dl vand
  • reven skal af 1 ubehandlet appelsin
  • 2 kanelstænger
  • 2 stjerneanis
  • 5 nelliker

Hvid gløgg

  • 1 x krydret ekstrakt
  • 1 flaske hvidvin
  • 50 g rosiner
  • 50 g smuttede hele mandler
  • calvados

Sådan gør du:

Krydret ekstrakt

  1. Kom rørsukker, vand, appelsinskal og krydderier i en gryde, og kog et par minutter.
  2. Lad det trække min. 30 min., gerne længere tid, fx en dag i forvejen.

Hvid gløgg

  1. Tilsæt hvidvin, rosiner og mandler til ekstraten, og varm op.
  2. Smag gløggen til med calvados.

Relaterede Artikler