Hvid gløgg med mandler

Hjemmelavet gløgg er nemt at lave og smager bare bedre.

Hvid gløgg med mandler
© Tia Borgsmidt

Hvid gløgg med mandler

En krydret nem ekstrakt i bedste selskab med hvidvin og calvados spreder helt sikkert en god julestemning. Ekstrakten kan med fordel tilberedes i god tid, da den kun bliver bedre af at trække smag.

4 personer

Det skal du bruge:

Krydret ekstrakt

  • 100 g rørsukker
  • 1 dl vand
  • reven skal af 1 ubehandlet appelsin
  • 2 kanelstænger
  • 2 stjerneanis
  • 5 nelliker

Hvid gløgg

  • 1 x krydret ekstrakt
  • 1 flaske hvidvin
  • 50 g rosiner
  • 50 g smuttede hele mandler
  • calvados

Sådan gør du:

Krydret ekstrakt

  1. Kom rørsukker, vand, appelsinskal og krydderier i en gryde, og kog et par minutter.
  2. Lad det trække min. 30 min., gerne længere tid, fx en dag i forvejen.

Hvid gløgg

  1. Tilsæt hvidvin, rosiner og mandler til ekstraten, og varm op.
  2. Smag gløggen til med calvados.