© Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjaer

Den perfekte appetizer til juleaften: Port Tonic og små rødbedehapsere med rygeosetecreme

Start juleaften med en julet drink og en lille hapser til gæsterne som prøvesmag på det festmåltid, der venter. Vælg en portvin af god kvalitet til din port tonic.

Port Tonic

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

  • 3 dl god portvin
  • 3 dl lækker tonic
  • Isterninger

Sådan gør du

  1. Fordel portvin og tonic i seks glas
  1. Top med isterninger
  1. Servér straks

Tip: For et julet tvist kan du tilføje en kvist rosmarin eller en skive appelsin som pynt

© Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjaer

Små rødbedehapsere med rygeostecreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Bagte rødbeder

  • 2 små rødbeder
  • ½ spsk. olivenolie
  • Flagesalt og peber

Rygeostecreme

  • 33 g rygeost
  • 1 spsk. cremefraiche
  • spsk. purløg
  • Flagesalt og peber
  • tsk. honning
  • spsk. afskallede hasselnødder
  • Grøn skovsyre til pynt

Sådan gør du

Bagte rødbeder

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  1. Skræl rødbederne, halvér dem og vend med olivenolie. Kan du ikke få små rødbeder, så brug de store, men skær dem i skiver, som ikke er for store eller tykke.
  1. Fordel rødbederne på en bageplade med bagepapir, og krydr med flagesalt og peber
  1. Bag dem i 20 til 30 minutter afhængigt af størrelsen til de er møre

Rygeostecreme

  1. Rør rygeost med cremefraiche og hakket purløg
  1. Smag til med salt og peber

Servering

  1. Rist hasselnødderne gyldne på en pande
  1. Tag nødderne af panden, og hak dem
  1. Anret rødbedestykkerne, og top med rygeostecreme
  1. Dryp honning over, og drys med hakkede hasselnødder
  1. Pynt med grøn skovsyre

LÆS OGSÅ