Flæskesteg i Airfryer
© Tia Borgsmidt

Flæskesteg i airfryer: Sådan får du saftig steg med sprøde svær

I en airfryer får flæskestegen en uimodståelig sprød svær, og kødet bliver saftigt og mørt på kortere tid end i ovnen. Her er opskriften, du skal bruge.

Flæskesteg i airfryer

Få de sprødeste svær og det saftigste kød, når du tilbereder flæskestegen i en airfryer.


Der findes næppe et mere taknemmeligt emne at give en tur i den populære bordovn. Den gør nemlig præcis, hvad vi håber, for ingredienserne i skuffen: giver dem et sprødt ydre uden at udtørre.


Der er selvfølgelig ingen garanti, men har du tidligere været uheldig med flæskesvær og -steg, så er airfryeren måske din redning. Mange der har tilberedt deres flæskesteg i airfryer vælger aldrig traditionel ovn igen.


Det er simpelthen for nemt og godt på denne måde:

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ flæskesteg, ca. 1,5 kg
  • groft salt

Sådan laver du flæskesteg i airfryer

  1. Vælg en steg, der passer i din airfryer-kurv.
  1. Sørg for, at stegen har stuetemperatur.
  1. Rids flæskestegen efter – undgå at ridse i selve kødet!
  1. Gnid sværen godt med salt mellem sværene og foroven.
  1. Kom stegen i bakken til din airfryer.

TIP Hæld evt. lidt kogende vand over stegen, når du sætter den ind. Det åbner sværene og giver en fond i bunden, du kan bruge til sovs.

  1. Stil stegen i din airfryer ved 175 grader, og lad den stege i ca. 50 min. til den har en centrumtemperatur på 55-60 grader.
  1. Tag stegen ud og lad den hvile.
  1. Lige inden stegen serveres, lunes den i airfryeren i ca. 5 min

Hvis flæskestegen skal serveres uden at blive genopvarmet, bør temperaturen være omkring 65 grader.

LÆS OGSÅ