© Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjaer

Opskrift på bagt græskar med sennepsfløde, honningristede hasselnødder og friske urter

Skal julemiddagen have en forret, som ikke er risengrød, så lad det være denne enkle, velsmagende anretning. Sødmen fra de bagte græskar passer perfekt med den mere skape sennepsfløde og de honningristede hasselnødder.

Bagt græskar med sennepsfløde, honningristede hasselnødder og friske urter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Græskar

  • 1 lille hokkaido
  • Olivenolie
  • Flagesalt og peber

Sennepsfløde

  • ½ dl piskefløde
  • spsk. grovkornet dijonsennep
  • Flagesalt og peber

Honningristede hasselnøøder

  • 8⅓ g smør
  • 16 g afskallede hasselnødder
  • 16 g honning
  • 1 lille bundt persille

Sådan gør du

Bagt græskar

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  1. Skræl græskar, fjern kerner, og skær græskar i både.
  1. Vend græskar med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  1. Krydr med flagesalt og peber, og bag i ovnen i ca. 20 min., til de er møre og gyldne. Pas endelig på, de ikke bliver for brankede. Vend dem evt. undervejs.

Sennepsfløde

  1. Pisk fløden til let skum, og smag til med sennep, flagesalt og peber.

Honningristede hasselnødder

  1. Rist nødderne gyldne på en pande. Tag nødderne af panden.
  1. Kom honning på panden, og lad det smelte.
  1. Tilsæt smør og nødder, og vend rundt, til nødderne er karamelliserede.
  1. Kom dem på et stykke bagepapir.

Servering

Fordel lidt sennepsfløde i bunden af tallerkener. Top med græskar og nødder, og pynt med hakket persille.

LÆS OGSÅ