© Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjaer

Se den komplette menu på en lækker, vegetarisk julemiddag

Vil du gerne undgå kød på julebordet, behøver du heldigvis ikke undvære julens varme og rige smage. Her får du en komplet, vegetarisk menu til fra gæsterne ankommer til den sidste skefuld dessert er spist juleaften

Vegetarisk julemiddag med smagfuldt grønt

Får du en vegetar som gæst juleaften, eller vil du bare gerne forny julemenuen lidt, så kig med, når vi serverer en julemenu helt uden kød, men med sæsonens grøntsager.

Nogle kalder det modigt at røre ved den klassiske jul, andre en selvfølgelighed. Uanset hvad, så realiserer vi drømmen om en juleaften med smag for det grønne herunder.

LÆS OGSÅ

Appetizer: Port Tonic og rødbedehapsere

© Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjaer

En lille haps – og den skal være lille – nydes sammen med en velkomstdrink inden julemiddagen.

Få opskriften her.

Forret: Bagt græskar med sennepsfløde, honningristede hasselnødder og friske urter

© Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjaer

Skal julemiddagen have en forret, som ikke er risengrød, så lad det være denne enkle, velsmagende anretning. Sødmen fra de bagte græskar passer perfekt med den bløde sennepsfløde og de honningristede hasselnødder.

Få opskriften her.

Hovedret: Bagt knoldselleri med krydret rødkål, knuste kartofler, rosenkålssalt og portvinsglace

Der er masser af grønt på julemenuen, når vi serverer sødmefuld bagt knoldselleri i stedet for andesteg. Ingen går sultne fra bordet, og husk, at menuen sagtens kan suppleres med et lille stykke and til de gæster, som du ved vil savne kødet.

Få opskriften her.

Dessert: Perlebyg-alamande med kirsebærsauce og ristede mandler

© Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjaer

Et lækkert alternativ til den klassiske risalamande tilberedes på en grød af perlebyg frem for grødris. Grøden har et lækkert bid og smages til med masser af vanilje og ristede mandler.

Få opskriften her.

LÆS OGSÅ