© Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjaer

Opskrift på perlebyg-alamande med kirsebærsauce og ristede mandler

Et lækkert alternativ til den klassiske risalamande tilberedes på en grød af perlebyg frem for grødris. Grøden har et lækkert bid og smages til med masser af vanilje og ristede mandler.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Perlebyggrød

  • 66 g perlebyg
  • 2½ dl sødmælk
  • vaniljestang
  • kanelstang
  • ½ stjerneanis

Bygalamande

  • ¼ l piskefløde
  • Korn af 1 vaniljestang
  • spsk. flormelis
  • 33 g smuttede mandler

Sådan gør du

Perlebyggrød

  1. Skyl perlebyg.
  1. Bring byg og mælk i kog.
  1. Flæk vaniljestang, og skrab kornene ud.
  1. Kom vaniljekorn og stang i gryden sammen med kanel og stjerneanis.
  1. Kog grøden ved svag varme i ca. 40 min. Rør i den undervejs, så den ikke brænder på.
  1. Afkøl grøden.

Bygalamande

  1. Pisk fløden til skum.
  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i flormelis.
  1. Rist mandlerne gyldne på en tør pande. Tag 1 mandel fra, og hak resten af mandlerne.
  1. Fjern kanel, stjerneanis og vaniljestang fra grøden, og findel grøden med en gaffel.
  1. Vend grøden lidt ad gangen med flødeskum, vaniljekorn/sukker og hakkede mandler.
  1. Smag grøden til med mere flormelis om nødvendigt.

Servering

Anret grøden i skåle – husk at lægge mandlen i én af dem – og servér med kirsebærsauce.

LÆS OGSÅ