Appelsinkage
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Opskrift på appelsinkage med vaniljesyltede klementiner

Kagen er tæt i krummen og på samme tid dejlig fugtig med en skøn smag af appelsin og marcipan. Dekorér kagen med de uimodståelige vaniljesyltede klementiner eller en appelsinglasur.

Appelsinkage med vaniljesyltede klementiner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Vaniljesyltede klementiner

  • ¼ vaniljestang
  • 33 g lyst rørsukker
  • ¾ dl vand
  • ½ ubehandlede klementiner

Appelsinkage

  • 25 g smør
  • ½ æg
  • 25 g sukker
  • 25 g revet marcipan
  • 25 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ⅓ tsk. kardemomme
  • usprøjtede appelsiner, revet skal og saft

Sådan gør du

Vaniljesyltede klementiner

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  1. Kom vand, vaniljesukker, sukker og vaniljestang i en gryde, og bring i kog.
  1. Skyl klementinerne, og skær dem i skiver.
  1. Læg klementinerne i sukkerlagen i gryden, og lad dem simre ved svag varme et par timer, til lagen tykner en smule.
  1. Kom forsigtigt klementiner og lage i en skål eller et glas.

Appelsinkage

  1. Smelt smørret. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
  1. Riv marcipanen groft, og vend i dejen.
  1. Bland hvedemel med bagepulver og kardemomme, og rør i æggemassen skiftevis med appelsinsaft og -skal og det smeltede smør.
  1. Hæld dejen i en smurt form, ca. 20 x 20 cm (alternativt en springform), drysset med lidt hvedemel.
  1. Bag kagen ved 180 grader i ca. 30 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt.
  1. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.

Servering

  1. Afkøl kagen, inden den dekoreres med vaniljesyltede klementiner.
  1. Dryp lidt af lagen over, og drys evt. med lidt sølvstøv.

Klementiner er en sort af mandarin og er ofte uden kerner. Klementiner har en tyndere skræl end mandarin og er sværere at pille. Smagen er dejlig sød, og frugtkødet smækfyldt med vitaminer.

LÆS OGSÅ