Smukke grønkålsblade i godt selskab med sæsonens saftige appelsiner, rødløg, mandler og quinoa er genialt som tilbehør til alverdens retter eller måske endnu bedre alene. Steg et andebryst eller en god bøf, skær i skiver og anret i salaten.
4 personer
Det skal du bruge:
Grønkålssalat
100 g sort quinoa
1 rødløg
saft af ½ citron
200 g ribbet grønkål
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
25 g parmesanost
2 appelsiner
20 g saltede mandler
olivenolie
Sådan gør du:
Grønkålssalat
Skyl quinoa og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl.
Pil løget og skær i skiver. Dryp citronsaft over, og lad løget trække, mens det øvrige tilberedes.
Del grønkålen i mindre stykker. Drys med salt og sukker og kram kålen godt.
Riv parmesanosten og vend med kålen.
Skær skrællen af appelsinerne og fileter dem. Vend grønkål med appelsiner og quinoa, og anret i en skål. Top med hakkede mandler og dryp olivenolie over.