Julesalat med appelsin

En let og lækker julesalat med appelsin kan være tiltrængt tilbehør i juletiden.

Julesalat med appelsin
© Anders Schønnemann

Julesalat af grønkål quinoa, mandler og appelsin

Smukke grønkålsblade i godt selskab med sæsonens saftige appelsiner, rødløg, mandler og quinoa er genialt som tilbehør til alverdens retter eller måske endnu bedre alene. Steg et andebryst eller en god bøf, skær i skiver og anret i salaten.

4 personer

Det skal du bruge:

Grønkålssalat

  • 100 g sort quinoa
  • 1 rødløg
  • saft af ½ citron
  • 200 g ribbet grønkål
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 25 g parmesanost
  • 2 appelsiner
  • 20 g saltede mandler
  • olivenolie

Sådan gør du:

Grønkålssalat

  1. Skyl quinoa og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl.
  2. Pil løget og skær i skiver. Dryp citronsaft over, og lad løget trække, mens det øvrige tilberedes.
  3. Del grønkålen i mindre stykker. Drys med salt og sukker og kram kålen godt.
  4. Riv parmesanosten og vend med kålen.
  5. Skær skrællen af appelsinerne og fileter dem. Vend grønkål med appelsiner og quinoa, og anret i en skål. Top med hakkede mandler og dryp olivenolie over.