Julesalat med appelsin
En let og lækker julesalat med appelsin kan være tiltrængt tilbehør i juletiden.
AfLone Kjær
Julesalat af grønkål quinoa, mandler og appelsin
Smukke grønkålsblade i godt selskab med sæsonens saftige appelsiner, rødløg, mandler og quinoa er genialt som tilbehør til alverdens retter eller måske endnu bedre alene. Steg et andebryst eller en god bøf, skær i skiver og anret i salaten.
4 personer
Det skal du bruge:
Grønkålssalat
- 100 g sort quinoa
- 1 rødløg
- saft af ½ citron
- 200 g ribbet grønkål
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. sukker
- 25 g parmesanost
- 2 appelsiner
- 20 g saltede mandler
- olivenolie
Sådan gør du:
Grønkålssalat
- Skyl quinoa og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl.
- Pil løget og skær i skiver. Dryp citronsaft over, og lad løget trække, mens det øvrige tilberedes.
- Del grønkålen i mindre stykker. Drys med salt og sukker og kram kålen godt.
- Riv parmesanosten og vend med kålen.
- Skær skrællen af appelsinerne og fileter dem. Vend grønkål med appelsiner og quinoa, og anret i en skål. Top med hakkede mandler og dryp olivenolie over.