Tranebærtrifli med mascarponecreme og portvin
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Denne tranebærtrifli med mascarponecreme og portvin smager som en bid af julen

Sød og uimodståelig trifli med masser af julesmag. Tilberedes tranebærkompotten i god tid, er desserten hurtig at lave.

Tranebærtrifli med mascarponecreme og portvin

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Tranebærkompot

  • 150 g tranebær
  • 75 g sukker
  • ½ kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • ½ granatæble

Mascarponecreme

  • ½ vaniljestang
  • 1 spsk. flormelis
  • 1 pasteuriserede æggeblommer
  • ½ spsk. sukker
  • 1 dl piskefløde
  • ½ bæger mascarpone

Andet

  • 75 g makroner
  • Portvin

Sådan gør du

Tranebærkompot

  1. Kom tranebær og sukker i en gryde med krydderier, og lad det simre i ca. 10 min. ved svag varme til en kompot.
  1. Afkøl kompotten.
  1. Fjern kanelstang og stjerneanis.
  1. Massér granatæblet, halvér det, og pres saft og kerner over i kompotten.

Mascarponecreme

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i flormelis.
  1. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljesukker i ca. 3 min.
  1. Pisk fløden til skum.
  1. Pisk mascarponen et kort øjeblik.
  1. Vend mascarpone med æggesnapsen og dernæst med flødeskum til en ensartet creme.

Servering

  1. Fordel lagvis i glas: tranebærkompot, makroner stænket med portvin og mascarponecreme.

LÆS OGSÅ