Opskrifter på basissmåkagedej, vaniljekranse, jødekager, citronhjerter og specier.
© Stine Christiansen/Skovdal Nordic

1 dej og 4 slags lækre småkager

Nemmere bliver det ikke! Få opskriften på 1 dej og så kan du lave både vaniljekranse, jødekager, citronhjerter og specier.

Opskrifter på julens nemmeste småkager

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 småkager

Det skal du bruge:

  • ¼ vaniljestang
  • 8 g sukker
  • 14 g hvedemel
  • 10 g smør
  • ¼ æg

Sådan gør du:

  1. Halver vaniljestangen, og skrab kornene ud med en lille kniv. Fordel kornene i lidt sukker med den flade side af en kniv.
  1. Bland sukker og vanilje med mel.
  1. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æg.
  1. Læg dejen på køl, til den skal bruges.
Nem opskrift på gode vaniljekranse © Stine Christiansen/Skovdal Nordic

Vaniljekranse

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 vaniljekranse

Det skal du bruge:

  • ¼ portion basisdej

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 200°.
  1. Kør den iskolde dej igennem kødhakkerens takkede kageplade, og form til kranse.
  1. Man kan også bruge en bollesprøjte, men så må dejen gerne være en anelse lunere (stuetemperatur).
  1. Læg kransene på en bageplade, og bag dem 8-9 min. Afkøl dem på en rist.
Nem opskrift på jødekager © Stine Christiansen/Skovdal Nordic

Jødekager

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 jødekager

Det skal du bruge:

  • ¼ portion basisdej
  • ¼ æg til pensling
  • ¼ dl sukker evt. perlesukker
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • 2 g hasselnødde- eller mandelflager

Sådan gør du:

  1. Læg dejen i køleskabet, mindst 30 min.
  1. Sæt ovnen på 200°.
  1. Rul dejen ud, udstik den til små stjerner eller runde kager, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  1. Pensel kagerne med æg, og drys med hasselnøddeflager samt kanelsukker.
  1. Bag kagerne, ca. 7 min. Afkøl dem på en rist.
Nem opskrift på julesmåkager © Stine Christiansen/Skovdal Nordic

Citronhjerter med pistacie og hvid chokolade

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 citronhjerter

Det skal du bruge:

  • ¼ portion basisdej
  • ¼ økologisk citron, revet skal
  • 1½ g pistaciekerner
  • 3 g hvid chokolade

Sådan gør du:

  1. Bland dejen med citronskal, pistacie og chokolade.
  1. Læg i køleskabet, mindst 30 min.
  1. Sæt ovnen på 200°.
  1. Rul dejen ud, udstik den til små hjerter eller runde kager, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  1. Bag kagerne, ca. 6 min. Afkøl dem på en rist.
  • Hvis du ønsker en hurtigere måde at lave småkagerne på, kan du trille dejen til en pølse og skære den i tynde skiver.
  • Du kan erstatte hvid chokolade med hakkede bagestabile chokoladedråber
Nem opskrift på specier © Stine Christiansen/Skovdal Nordic

Orange-chokolade-tranebær specier

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 specier

Det skal du bruge:

  • ¼ portion basisdej
  • ¼ økologisk appelsin, revet skal
  • 3 g hakket mørk chokolade eller chokoladedråber, bagestabile
  • 2 g soltørrede tranebær eller tern af syltet appelsin

Sådan gør du:

  1. Bland dejen med appelsin, hakket chokolade og tranebær og tril den til en pølse, ca. 5 cm i diameter.
  1. Pak dejrullen ind i folie, og læg den i køleskab eller fryser, til den er helt hård.
  1. Sæt ovnen på 220°.
  1. Skær dejen i 5 mm tykke skiver, og læg den på en bageplade med bagepapir.
  1. Bag kagerne, 8-10 min. Afkøl dem på en rist.
  • Dejen kan sagtens fryses og bages senere.
© Stine Christiansen/Skovdal Nordic