Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Her er opskriften på verdens bedste vaniljekranse

Vi afslører opskriften på verdens lækreste vaniljekranse, der ovenikøbet er super nemme at lave. Hold på mundvandet og kast dig ud i det her.

Gammeldags vaniljekranse

© travelling-foodies.com

Gammeldags vaniljekranse

Vaniljekranse er en fryd for øjet og en lyst for ganen. De hører naturligt med til julebordet sammen med klejnerne og brunkagerne, men vaniljekransen er meget mere end en julekage. Den gør sig godt hele året rundt. Og så skal den helst laves med mandelmel - som i denne klassiske vaniljekrans-opskrift.

Det skal du bruge til dine vaniljekranse

til ca. 40 vaniljekranse

  • 175 g sukker
  • 200 g blødt smør
  • 1 æg
  • 250 g mel
  • 75 g mandler
  • 1 vaniljestang
Sådan gør du

© travelling-foodies.com

Sådan laver du vaniljekransene

  1. Tag din foodprocessor eller din kaffekværn.
  2. Kværn mandlerne, så de bliver til mel.
  3. Del vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
  4. Bland sukker, vaniljekorn, mel, mandelmel og æg, så det bliver til en dej.
  5. Konsistensen skal cirka være som på billedet.
Form vaniljekransene

© travelling-foodies.com

Form vaniljekransene

  1. Anbring dejen i en sprøjtepose med en stjerne-tylle (du kan også bruge en almindelig frysepose, som du klipper hul i). Eller brug en kødhakkemaskine med en stjerneåbning
  2. Lav nu små cirkler på bagepapir med en diameter på omkring 4-5 centimeter.
  3. Læg vaniljekransene med en afstand på 4-5 centimer mellem hinanden. På billedet ligger de faktisk en anelse for tæt.
Gyldne vaniljekranse

© travelling-foodies.com

Gyldne vaniljekranse

  1. Anbring kagerne i ovnen på 200 grader. Bag i ca. 6 minutter, men hold øje med vaniljekransene i ovnen. Tag dem ud, når de har fået en gylden kulør som kransene på billedet.
  2. Tag vaniljekransene ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.
  3. Opbevar kagerne i en kagedåse - så de holder sig sprøde i længere tid.
  4. Og hav en god jul og en glædelig vaniljekrans!

Billeder: travelling-fooddies.com

Relaterede Artikler