Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Her er opskriften på verdens bedste vaniljekranse

Vi afslører opskriften på verdens lækreste vaniljekranse, der ovenikøbet er super nemme at lave.

© Stine Christiansen/Skovdal Nordic

Gammeldags vaniljekranse

Vaniljekranse er en fryd for øjet og en lyst for ganen. De hører naturligt med til julebordet sammen med klejnerne og brunkagerne, men vaniljekransen er meget mere end en julekage. Den gør sig godt hele året rundt. Og så skal den helst laves med mandelmel - som i denne klassiske vaniljekrans-opskrift.

Det skal du bruge til dine vaniljekranse:

Ca. 40 stk.

  • 175 g sukker
  • 200 g blødt smør
  • 1 æg
  • 250 g mel
  • 75 g mandler
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du:

  1. Brug en foodprocessor og kværn mandlerne, så de bliver til mel.
  2. Del vaniljestangen og skrab kornene ud.
  3. Bland sukker, vanilkekorn, mel, mandelmel og æg.
  4. Anbring dejen i en sprøjtepose med en stjerne-tylle eller brug en frysepose, som du klipper hul i.
  5. Lav små cirkler på bagepapir med en diameter på omkring 4-5 centimeter og fordel dem med lidt afstand, så de ikke bages sammen.
  6. Tænd ovnen på 200 grader og bag dem i ca. 6. minutter eller til den er gyldne.
  7. Køl dem af på en rist

Hav en god jul og en glædelig vaniljekrans!

Relaterede Artikler