© Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjaer

Opskrift på cremet julekage med marcipan, lemoncurd og mascarponecreme

Årets julekage er smuk og smager af marcipan med et pikant strejf af citrus. Mascarponecremen og de syltede appelsiner er prikken over i’et.

Julekage med marcipan, lemoncurd og mascarponecreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Personer

Tørrede appelsiner

  • ½ ubehandlede appelsiner
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Mazarinbunde

  • 50 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 1 æg
  • 25 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. stødt kanel

Mascarponecreme

  • 125 g mascarpone
  • Revet skal af 2 ubehandlede limefrugter
  • 18 g flormelis
  • ¼ dl piskefløde
  • ¼ glas lemoncurd
  • 8 rosmarinkviste

Sådan gør du

Tørrede appelsiner

  1. Skær appelsinerne i tynde skiver.
  1. Kom sukker og vand i en gryde, og kog i 2-3 min., til sukkeret er opløst.
  1. Læg appelsinskiverne i sukkerlagen, og lad dem simre ved svag varme et par timer.
  1. Tag gryden af varmen, og afdryp appelsinskiverne.
  1. Gem lagen.
  1. Fordel appelsinskiverne på en bagerist.
  1. Tænd ovnen på 125 grader, og lad appelsinerne tørre i ovnen i ca. 2 timer.
  1. Afkøl appelsinskiverne, og opbevar dem derefter i en beholder med låg med bagepapir imellem.
  1. Kog appelsinlagen lidt, til den tykner en lille smule – den skal ikke være tyk som sirup.

Mazarinbunde

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  1. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og kom den i en skål med sukkeret.
  1. Del smørret i mindre stykker, og pisk i dejen.
  1. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk.
  1. Sigt hvedemel, bagepulver og kanel i dejen, og rør sammen.
  1. Fordel dejen i to smurte springforme – 20 cm i diameter – beklædt med bagepapir.
  1. Bag bundene i ca. 25 min. Mærk efter med en kødnål, om bundene er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
  1. Afkøl bundene, før de forsigtigt løsnes fra formen.

Mascarponecreme

  1. Pisk mascarpone med limeskal og flormelis.
  1. Kom fløden i en anden skål, og pisk til skum.
  1. Vend nænsomt flødeskum med mascarponecreme.

Sådan samler du kagen

  1. Stil den ene mazarinbund på et kagefad, og dryp lidt af appelsinlagen over.
  1. Top med et tykt lag lemoncurd. Fordel forsigtigt 1/3 af mascarponecremen herpå.
  1. Dryp bunden af den anden mazarinbund med lidt af appelsinlagen, og læg den forsigtigt oven på cremen.
  1. Top med resten af cremen.
  1. Lige før servering pyntes kagen med appelsinskiver og rosmarinkviste.

Der bliver mange af de lækre appelsinskiver. Dekorér evt. resten med chokolade, og nyd dem i julen – eller træk en lille tråd igennem, og brug dem som pynt på juletræet eller i vinduet.

LÆS OGSÅ