Julemazarin med salt karamel marengs
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Opskrift på Julemazarin med saltkaramel og marengs

Luksusudgaven af en mazarin. Begynd i god tid, og glæd dig til den lækreste himmerigsmundfuld. Få opskriften her.

Julemazarin med saltkaramel og marengs

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Mørdej

  • 30 g hvedemel
  • 15 g flormelis
  • 20 g koldt smør
  • ¼ lille æg

Frangipane

  • 20 g marcipan
  • 10 g rørsukker
  • 10 g blødt smør
  • ¼ æg
  • 5 g hvedemel

Saltkaramel

  • 20 g sukker
  • 5 g smør
  • ¼ dl fløde
  • ¼ knivspids salt

Italiensk marengs

  • 12 g pasteuriserede æggehvider
  • 25 g sukker
  • ¼ dl vand
  • ¼ tsk. vaniljesukker

Andet

  • sukkertermometer
  • kageform med løs bund

Sådan gør du

Mørdej

  1. Kom mel og flormelis i en skål, og smuldr smørret heri.
  1. Tilsæt ægget, og saml dejen.
  1. Er dejen for fugtig, tilsættes lidt mere mel.
  1. Rul dejen ud, så den passer til din form.
  1. Fordel dejen i en smurt form, og tryk den godt ned i alle hjørner, og stil den i køleskabet i 1 time.

Frangipane

  1. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og kom den i en skål.
  1. Tilsæt sukker, smør, æg og mel, og rør sammen.
  1. Fordel frangipane på mørdejen, og bag kagen ved 175o i ca. 30 min.

Afkøl kagen.

Saltkaramel

  1. Kom sukker i en gryde, og smelt ved jævn varme – uden at røre i det.
  1. Når sukkermassen er gylden, tilsættes smørret, og det røres sammen.
  1. Tilsæt fløden, og rør sammen til en karamel.
  1. Lad det simre et par minutter.
  1. Tilsæt flagesalt, og kom karamel- len på glas.

Italiensk marengs

  1. Kom æggehviderne i en stor skål, og pisk med en elpisker, indtil æggehviderne er stive nok til at kunne stå selv.
  1. Kom sukker og vand i en gryde.
  1. Varm op ved lav varme, og rør rundt, indtil sukkeret er opløst, og lagen når 116o.
  1. Fjern straks gryden fra varmen.
  1. Hæld lidt af lagen a gangen over æggehviderne, og pisk videre.
  1. Tilsæt vaniljesukker, og pisk, indtil marengsen er helt fast og silkeblød.

Servering

  1. Inden servering toppes kagen med marengs og lidt karamel.
  1. Marmorér den med et lille træspyd, og servér straks.

LÆS OGSÅ