Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Pistaciemazarin med dulcey-chokolade-creme

Denne uimodståelige mazarin med pistacie nydes, som den er, med en blød dulcey-chokoladecreme. Kagen er fuldstændig uimodståelig.

Pistaciemazarin med dulcey-chokolade-creme

© Foto: Tia Borgsmidt, styling: Lone Kjær

Pistaciemazarin med dulcey-chokolade-creme

1 kage, ca. 10 stk.

Det skal du bruge:

PISTACIEMAZARIN

  • 50 g usaltede pistacienødder
  • 75 g hvid chokolade – fx Valrhona Ivoire 35 % (den har en skøn smag af vanilje)
  • 120 g marcipan
  • 120 g sukker
  • 120 g blødt smør
  • 2 æg

DULCEY-CHOKOLADECREME

  • 75 g chokolade – Valrhona
  • Dolcey 32 % (chokoladen er gylden som karamel)
  • 75 g smør
  • 50 g flormelis
  • 1 spsk. fløde

Sådan gør du:

PISTACIEMAZARIN

  • Blend pistacienødder til mel. Hak den hvide chokolade.
  • Riv marcipanen groft, og rør med sukker i en skål. Tilsæt blødt smør, og pisk det sammen. Tilsæt æg, og pisk, og vend dernæst med pistaciemel og hvid chokolade.
  • Fordel mazarinmassen i en form, ca. 15 x 20 cm, og bag i forvarmet ovn ved 175° i ca. 20 min.

DULCEY-CHOKOLADECREME

  • Kom chokoladen i en skål, og smelt over vandbad.
  • Kom smør og flormelis i en skål, og pisk det blødt. Tilsæt smeltet chokolade og dernæst fløde, og rør sammen til en blank chokoladecreme.

DEKORATION

  • Kagen opbevares på køl indtil servering.
  • Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med tylle, og dekorér kagen. Skær kagen ud med en skarp kniv, og servér.

Håndplukket til dig