Guide: Her er de bedste fastelavnsboller i København

Det er mørkt, koldt og gråt - men frygt ej! Vi har samlet byens bedste fastelavnsboller, som vi kan forkæle os med i denne tid.

Fastelavnsbollens comeback

Gennem de seneste år har fastelavnsbollen fået et vildt comeback og med god grund.

Den kære bolle har mange former, smage og udtryk, og uanset om du er til creme, marcipan, chokolade eller hindbær, er der noget for dig.

Vi har lavet en guide til, hvor du kan købe de bedste fastelavnsboller i 2022, så læs med her, hvis dine tænder allerede løber i vand. Velbekomme og god jagt!

Fastelavnsbolle med citron

Få brændstof til cykelturene ved kanalerne og søerne hos Juno The Bakery, der tilbyder lækkert bagværk i alle former.

Igen i år har de deres klassiske Semla fastelavnsbolle og den syrlige og friske fastelavnsbolle med citron som udvalg.

Det lille bageri har en jævn strøm af kunder i løbet i dagen, men vi lover, at du ikke kommer til at fortryde ventetiden i køen.

Hvor: Århusgade 48, 2100 København

Den ekstraordinære fastelavnsbolle

Det japansk-danske bageri Andersen Bakery tilbyder bagværk som aldrig før.

Deres fastelavnsboller er som små kunstværker i alverdens farver og smage. De er lavet på en bund af smørbagt croissantbolle med en midte af enten creme eller mascarponeskum toppet med en sprød mandelkiks. Og hvis du ejer en profil på Instagram, kan du ikke have misset den hypede fastelavnsbolle.

Hvor: Thorshavnsgade 26, 2300 København S

Fastelavnsbolle og Sencha te
© MUJI

Et samarbejde med Andersen Bakery

Japan møder Danmark, når MUJI fejrer Fastelavn og serverer japansk sencha te akkompagneret af den klassiske danske fastelavnsbolle – tilført et strejf af matcha eller yuzu.

MUJI har allieret sig med deres danske samarbejdspartner på kager, nemlig Andersen Bakery, der ved, hvordan en fastelavnsbolle skal smage.

Du kan vælge mellem to slags: den gammeldags med fyld af creme og chokolade på toppen – drysset med matcha og en med æble og yuzu flødecreme.

Hvor: Østergade 52, 1100 København

Fastelavnsboller på Villa Copenhagens bageri, RUG
© Sasha Scherg

De tre fastelavnsboller, du kan få fingrene i på bageriet RUG Bakery, der huses af Villa Copenhagen. Vælg mellem hasselnød og pære, pistacie eller den helt klassiske.

Fastelavnsboller på femstjernet hotel

Det femstjernede hotel Villa Copenhagen har lanceret tre fastelavnsboller, som gæster og/eller besøgende kan smage. Vælg mellem pistacie, hasselnød og pære eller den klassiske med chokolade, der også serveres i deres morgenmadsrestaurant.

Hvor: Tietgensgade 37, København V

En ny hver uge

Hos Debbielicious giver de dig en god grund til at vende tilbage. De laver nemlig to nye varianter af fastelavnsbollen hver uge.

I denne uge kan du for eksempel nyde en lækker fastelavnsbolle med smag af hvid chokolade, rom og solbærsylt, hvor de i næste uge byder på en fastelavnsbolle med pistaciesmag.

Hvor: Godthåbsvej 12B kl, 2000 Frederiksberg

LÆS OGSÅ

Fra Danmarks ældste bageri

Hold da op! Vi kan slet ikke stå for fastelavnsbollerne hos Sct. Peders Bageri & Konditori, der rammer spot on på tidens trend - trods det, at de er Danmarks ældste bageri. De tilbyder de smukkeste fastelavnsboller, lavet af smørbagte croissantboller. Her med fyld af lemoncurd og brændt marengs eller pistaciecreme og ristede pistacienødder. What's not to like?

Hvor: Sankt Peders Stræde 29, 1453 København

Til flødeskumselskeren

Lagkagehuset er efterhånden blevet en af de mest populære fastelavnsbolle-pushere i hele landet.

Bageriet har nemlig et væld af nybagte fastelavnsboller fyldt med smagfulde cremer og skum.

I år har de endda introduceret en ny svensk-inspireret version ved navn Semla, som indeholder fyld af kardemommecreme, sød mandelmasse og masser af flødeskum afpyntet med ristede hasselnødder og guldstøv.

Hvor: Lagkagehuset, diverse adresser

De lækreste fastelavnsboller
© Meyers Bageri

Fastelavnsboller fra Meyers

Sidste år blev Meyers' smørbagte og sprøde fastelavnsbolle med sveskekompot testvinder i Politikens store fastelavnsbolletest.

Testvinderen vender tilbage, og i år får den selskab af en fastelavnsbolle med abrikos.

Derudover kan du igen i år også nyde glæde af de gammeldags og de klassiske wienerdejsfastelavnsboller, der er en sikker vinder hos Meyers.

Hvor: Amagerbrogade 48, 2300 København, Jægersborggade 9, 2200 København og Classensgade 33, 2100 København

Den med overraskelsen

Der gemmer sig en overraskelse, når man skærer fastelavnsbollen fra Il Buco over. Indeni gemmer der sig solbær og ekstremt indbydende creme. Vi er taget afsted.

Hvor: Njalsgade 19C, 2300 København

Fastelavnsbolle med pisket mælkechokolade ganache

Vi er hurtigt blevet forelsket i denne smukke fastelavnsbolle fra BUKA, der består af ganache lavet på lækker, pisket mælkechokolade.

Som noget ekstra kan du forudbestille fastelavnsbollerne, så de bliver pakket i søde kasser og reserveret til dig.

Hvor: Store Kongensgade 18, 1264 København

Klassiske fastelavnsboller hos Reinh van Hauen

Hos Reinh van Hauen kan du både smage de gammeldags med hindbærsyltetøj eller creme, og derudover kan du også prøve deres flødeskumsfastelavnsbolle, hvor du kan vælge mellem vanilje-, solbær-, karamel- eller rabarbercreme. Mums!

Hvor: Gammel Kongevej 177, 1850 Frederiksberg C, Falkoner Allé 19, 2000 Frederiksberg og Store Kongensgade 45, 1264 København K

Fastelavnsbolle fra Hart Bageri
© Hart Bageri

Hart Bageri

Hart Bageri på Frederiksberg og Holmen er i en liga for sig, og de eksperimenterer dagligt med nye smager og varianter.

Den 24. januar kan du blandt andet smage deres fastelavnsbolle fyldt med marcipan, dyppet i chokoladeganache med et drys salt samt en med solbær- og vaniljecreme, solbærsyltetøj toppet med flødeskum og pulveriseret solbær.

Hvor: Gl. Kongevej 109, 1850 Frederiksberg og Galionsvej 41, 1437 København

Croissant-fastelavnsboller

Fastelavnsboller formet som croissant? Den er god nok.

Hos Bageriet Brød på Vesterbro bages der skønne fastelavnsboller, hvor du kan vælge imellem semlor, semlorcroissant, gammeldags eller en fastelavnsbolle med solbær og cremeux. Det er helt sikkert et must-try!

Hvor: Enghave Pl. 7, 1670 København

Vaniljehimlen

Bageriet Benji på Nørrebro introducerer deres Vanilla Semlor.

En luftig kardemommebolle fyldt med mandelcreme omsluttet af vaniljecreme. Fastelavnsbollen er den første fra Benji i år, men bageriet lover, der kommer flere. Mums!

Hvor: Fælledvej 23, 2200 København

LÆS OGSÅ