Chokoladeroulade med smørcreme
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Chokoladeroulade med smørcreme og ganache

En intens chokoladeroulade med smørcreme og chokoladeganache. Servér rouladen med et lille glas dessertvin.

Chokoladeroulade med smørcreme og ganache

Denne roulade har en rig smag af chokolade og kakao.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Chokoladeroulade

  • 1 æg
  • 30 g sukker
  • ½ spsk. kakaopulver
  • 5 g kartoffelmel
  • 10 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • lidt sukker til drys

Smørcreme

  • 50 g blødt smør
  • 37 g flormelis
  • ¼ ubehandlet appelsin, revet skal
  • ¼ pasteuriseret æggeblomme

Chokoladeganache

  • ¼ dl piskefløde
  • 25 g mørk chokolade

Pynt

  • blå kornblomster
  • flagesalt

Sådan gør du

Chokoladeroulade

  1. Tænd ovnen på 180o. Pisk æg og sukker hvidt og skummende, ca. 10 min. – brug en håndmikser.
  1. Bland kakaopulver med kartoffelmel, hvedemel og bagepulver, og sigt det forsigtigt i æggemassen.
  1. Fold sammen med en dejskraber, til melet er fordelt, men uden at den indpiskede luft i æggemassen røres ud.
  1. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, og bag i ca. 10 min.
  1. Vend bunden forsigtigt ud med undersiden opad på et stykke bagepapir drysset med sukker.
  1. Lad bagepapiret blive på, og læg et rent, fugtigt opvredet viskestykke over bunden, og lad den afkøle, inden papiret tages af bunden.

Smørcreme

  1. Pisk smør med flormelis, til det er luftigt.
  1. Tilsæt revet appelsinskal og æggeblomme, og vend rundt.
  1. Smør forsigtigt smørcremen ud på rouladen, og rul den stramt sammen.
  1. Sæt rouladen på køl i min. 1 times tid.

Ckokoladeganache

  1. Hak chokoladen, og kom den i en skål.
  1. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld over chokoladen.
  1. Rør, indtil chokoladen er smeltet, og du har en ensartet chokolade.
  1. Stil chokoladen på køl i ca. 30 min.
  1. Rør i den undervejs, indtil den er blank og smørbar.

Servering

  1. Tag rouladen ud af køleskabet – den må ikke være kold ved servering.
  1. Smør ganache på rouladen, og pynt med blå kornblomster og lidt flagesalt, inden den skæres i skiver.