Mandel-bananbrød med remonce
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Opskrift på svampet mandel-bananbrød

Vi bruger overmodne bananer til et saftigt og uimodståeligt bananbrød, som gemmer på en sød mandelremonce. Find opskriften her.

Opskrift på svampet mandel-bananbrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 brød

Mandel-bananbrød

  • 4 store æg
  • 200 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 6 modne bananer
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk. mandelaroma

Remonce

  • 300 g mandler
  • 300 g blødt smør
  • 200 g sukker

Sådan gør du

Mandel-bananbrød

  1. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
  1. Bland hvedemel med bagepulver.
  1. Skræl og mos bananer med en gaffel.
  1. Sigt hvedemel i æggesnapsen, og vend med moste bananer, mælk og mandelaroma.

Remonce

  1. Blend mandlerne til groft mel.
  1. Rør smørret blødt med sukker og blendede mandler til en remonce.
  1. Fordel halvdelen af dejen i en smurt rugbrødsform, ca. 29 cm. Kom halvdelen af remoncen i dejen, og marmorér dejen med en ske.
  1. Gentag med resten af dejen og remoncen.
  1. Drys med mandelflager, og bag kagen i ovnen ved 200° i ca. 40 min.
  1. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt.
  1. Hænger der dej ved, bages den lidt længere tid.
  1. Afkøl bananbrødet, før det skæres i skiver.