Bananbrød
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Lækkert bananbrød med mascarpone og skovsyre

Et saftigt bananbrød er en sød forkælelse i weekenden. Brødet holder sig længe og kan nydes over flere dage. Servér det med en mascarponecreme, eller som det er.

Bananbrød med mascarpone

Et bananbrød er en smart måde at få brugt de brune bananer på, der ellers ville ende en tur i skraldespanden. Bananbrødet er virkelig nemt at lave, og kan både nydes som det er eller toppes med marscarponecreme.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 bananbrød, ca. 10 skiver

Bananbrød

  • 300 g smør
  • 200 rørsukker
  • 4 æg
  • 8 modne bananer
  • 100 g mandelmel
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. tørret ingefær
  • 1 tsk. flagesalt

Tilbehør

  • 200 g mascarpone
  • 50 g flormelis
  • Skovsyre til pynt
  • Lidt flormelis til drys

Sådan gør du

Bananbrød

  1. Tænd ovnen på 180o varmluft.
  1. Smelt smørret.
  1. Pisk rørsukker og æg luftigt med en elpisker.
  1. Mos bananerne med en gaffel.
  1. Bland de tørre ingredienser, og vend dem i æggemassen sammen med smeltet smør og moste bananer til en blød dej.
  1. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir, og hæld dejen i formen.
  1. Bag bananbrødet i ovnen i ca. 35 min., til det er gyldent på toppen.
  1. Afkøl brødet.

Servering

  1. Rør mascarpone med flormelis.
  1. Skær brødet i skiver, og top med mascarponecreme.
  1. Pynt med skovsyre, og drys med sigtet flormelis.