Flødefastelavnsboller © Lagkagehuset

Fastelavnsboller i Danmark: Din ultimative guide til bagerier, hvor køen er resultatet værd

Leder du efter Danmarks bedste fastelavnsboller? Vi har krydret læsernes favoritter med vores egne, og du finder hele listen her. Fra de bedste fastelavnsboller i København, Aarhus og Odense til bagerier spredt over Jylland og Fyn.

Fastelavnsboller

Er du (også) en af dem, der har stået i (lang) kø foran et bageri for at sætte tænderne i en fastelavnsbolle? Så er du ikke alene!

Over de senere år har fastelavnsbollen fået en gedigent comeback, og vi ynder at placere den i den absolutte top, når det kommer til danskernes favoritbagværk.

Vi har støvsuget bagerierne på tværs af Danmark for at identificere de bedste fastelavnsboller, og på listen finder du alt fra veganske varianter med hindbær, klassiske med remonce og vaniljecreme, den fynske darling med brunsvigercreme, innovative varianter med yuzu, croissantformer, den svenske Semla-klassiker, marengsblomster, rosenblade, svesker, og vi kunne blive ved.

Summa summarum: Fastelavnsbollen er ikke til at komme udenom.

Den elskede spise kommer da også i så mange varianter, at du med garanti kan finde din favorit blandt vores guides til de bedste fastelavnsboller i København, Aarhus og Odense.

Find dit nærmeste bageri nedenfor.

Fastelavnsboller hos PERRON
© PERRON

De bedste fastelavnsboller i København

De københavnske bagerier er i en liga for sig, når det kommer til fastelavnsboller.

Stort set samtlige bagerier på listen over de bedste fastelavnsboller i København har skabt innovative, nytænkende fastelavnsbolle-varianter, der skaber både køer og afhængighed. Vi har støvsuget Hovedstaden for de bedste af slagsen, og vi lover, du ikke vil gå forgæves.

Tilbage er der bare at vælge - den del må du selv stå til ansvar for.

HER ER DE: DE BEDSTE FASTELAVNSBOLLER I KØBENHAVN

Fastelavnsboller hos David Breadhead i Aarhus
© David Breadhead

De bedste fastelavnsboller i Aarhus

Aarhus - den forhenværende smilets by - er helt med, når det kommer til fastelavnsboller.

Og vi kan godt love dig for, at du da også vil få et smil på læben, når du sætter tænderne i en af fastelavnsbollerne fra vores guide til de bedste fastelavnsboller i Aarhus.

Om du er til traditionelle varianter i en lukkede bolle med creme indvendigt eller en moderne udgave med eksempelvis guldstøv, yuzu, inspiration fra vores svenske naboer eller veganske fastelavnsboller, så finder du dem i Aarhus.

HER ER DE: DE BEDSTE FASTELAVNSBOLLER I AARHUS

Fastelavnsboller hos Wendorff Bagerierne
© Wendorff Bagerierne

De bedste fastelavnsboller i Odense

Også fynboerne har taget den elskede spise til sig, og her finder man et stort udvalg af den klassiske fastelavnsbolle samt nytænkende kreationer indeholdende eksempelvis Fyns varemærke brunsviger, en VM-udgave med rød grød, fastelavnsboller med rom og mange flere.

Vi har allieret os med vores læsere og har støvsuget Odense samt en række fynske byer for de bedste fastelavnsboller - vi lover, du ikke vil blive skuffet.

HER ER DE: DE BEDSTE FASTELAVNSBOLLER I ODENSE

Fastelavnsboller med vanilje og æbler
© Anders Schønnemann

Gør det selv: 4 fabelagtige opskrifter på fastelavnsboller

Er du kløgtig i køkkenet, eller har du bare mod på at kaste dig ud i fastelavnsbolledisciplinen?

Så kan du give dig i kast med en af vores opskrifter på fastelavnsboller, som i den grad fortjener en plads på bageriets hylder: