Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Bag de lækreste fastelavnsboller

Hvedebolle, mandelmasse og luftig creme - perfekt fastelavnsbolle.

Bag de lækreste fastelavnsboller

Til 15 personer

Det skal du bruge:

Hvedebolle

  • 50 g gær
  • 10 dl hvedemel
  • 2 knivsp. havsalt
  • 3/4 spsk. kardemomme, stødt
  • 3/4 dl sirup
  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 3 dl sødmælk

Mandelmasse

  • 200 g mandler
  • 2 dl sukker, hvidt
  • 2 spsk. vand
  • 1 stk. æggehvide
  • 3 stk. mandler, bitre

Pensling

  • 1 stk. æg

Topping

  • 5 dl piskefløde

Pynt

  • 1 dl flormelis

Sådan gør du:

Fastelavnsboller

  1. Smuldr gær i en skål, og rør kold mælk i, til gæren er opløst.
  2. Tilsæt smør, sirup. kardemomme, salt og det meste af melet.
  3. Rør dejen godt sammen, til der ikke er flere klumper. Lad dejen hæve under et klæde, 30 min.
  4. Læg dejen på en melet bordplade, og del dejen i 30 små stykker.
  5. Form stykkerne til runde boller, og placer dem på bageplader med bagepapir.
  6. Lad dem hæve tildækket, 50 min.

Fyld

  1. Sæt ovnen på 200°
  2. Kog mandlerne og smut skallerne af. Tør dem på et rent viskestykke, og blend dem fint i en blender.
  3. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og riv de bitre mandler i.
  4. Blend dette sammen med æggehvide og vand til en glat masse.
  5. Pensl bollerne med et pisket æg.
  6. Bag bollerne i ovnen, 8-10 min. Køl af på en rist.
  7. Pisk fløden til fast skum. Kom det i en sprøjtepose.
  8. Skær låget af bollen, og kom mandelmasse på den nederste del.
  9. Læg flødeskum ovenpå. Læg lågene på, og si flormelis på toppen.

Tip: Du kan tage en genvej og købe mandelmasse i god kvalitet fra Odense Marcipan i stedet for at lave den selv.

Relaterede Artikler