Opskrift på maltscones med flødecreme og lemoncurd
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Opskrift på maltscones

Smørbagte scones skal være sprøde udenpå og helst smuldre lidt. Her er de bagt med lidt maltmel, som giver en dybere smag og en smuk farve. Servér med hjemmelavet lemoncurd.

Maltscones

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 79 g hvedemel
  • 4 g mørkt maltmel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ spsk. lyst rørsukker
  • ¼ tsk. fint salt
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • 20 g blødt smør
  • æg
  • ½ dl piskefløde
  • 16 g hvid chokolade (kan erstattes af mørk chokolade)
  • ¼ æg til pensling

Sådan gør du:

  1. Kom hvedemel og maltmel i en skål sammen med bagepulver, rørsukker, salt og kardemomme.
  1. Smuldr smørret i melet, og tilsæt æggene.
  1. Saml dejen med fløde.
  1. Hak chokoladen, og ælt i dejen, til den er glat og smidig.
  1. Ruldejenudpået meldrysset bord til en tykkelse på ca. 2 cm.
  1. Udstik dejen til scones med udstikker eller et glas.
  1. Læg sconesene på en bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg.
  1. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 12-15 min., til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.

LÆS OGSÅ