10 nemme og hurtige kager, der aldrig slår fejl

Mangler du en idé til en nem kage? Her er alle de sikre hits fra kagekøkkenet: chokoladekage, banankage, ølkage, marengs, sandkage. Mangler vi nogen?

Nemme kager

© aseasyasapplepie.com

Nogle gange skal det bare gå hurtigt. Derfor er det godt, at der findes så mange nemme kager, hvor det bare er: 1) frem med skålen, 2) i med ingredienserne 3), ind i ovnen.

Altså 1-2-3 - nem kage til at mætte alle de små sultne munde, så snart æggeuret ringer.

Nemme kager kan være alt muligt. Her har vi de fleste af standardkagerne fra det danske kagekøkken med. Det er blandt andet chokoladekage, pund-til-pund-kage, banankage, ølkage.

I de fleste af disse kager skal der kun meget få ingredienser i. Helt ned til 2. Og i dem alle sammen er selve tilberedningstiden kort. Afbagningen er af forskellig længde, men det er jo ikke ovntiden, der gør en kage nem eller svær. Derinde passer den jo sig selv.

Nem svampet chokoladekage

I denne smovsede chokoladekage fra aseasyasapplepie.com blander du først de våde og de tørre ingredienser hver for sig, hvorefter de to dele blandes sammen.

Denne supernemme chokoladekagen har den store fordel, at den forbliver svampet selv efter 3 til 4 dage i køleskabet.

Banankage med valnødder

Banankage er også et sikkert hit. Det er navnlig en god idé, hvis man har nogle bananer, der er begyndt at blive brune. De er de bedste.

Denne amerikanske opskrift på banankage fra mrbreakfast.com bruger kopper som måleenhed. Her er derfor de danske mål: 1 kop sukker er 200 gram, 1 1/4 kop mel er 150 gram mel, 1/3 kop valnødder er 50 gram.

Drømmekage med dobbel kokostopping

© BO BEDRE

Drømmekage er nem, og mange kan deres opskrift på drømmekagen på fingrene. Derfor kan de nu dog godt blive kedelige og tørre alligevel.

Med denne version af drømmekagen fra Brovst sikrer du, at det ikke sker på grund af, at kokos-drømmen er doblet op, at dejen har fået et lille twist appelsin.

Nem ølkage

© BO BEDRE

Ølkage er en slags krydderkage med både nellikker, ingefær og kanel. Væden i denne ølkage består af hvidtøl eller juleøl og intet andet. I al sin enkelthed går opskriften ud på at blande alt tørstoffet, hvorefter hvidtøllet tilsættes. Ølkagen kan holde sig frisk i lang tid i køleskabet. Den smager allerbedst med smør ovenpå.

Find opskriften på ølkage her

Popkage

© maaltid.nu

I denne såkaldte popcake skal der kun bruges: popcorn, 55 % chokolade og kondenseret mælk. Den sidste ingrediens kan man efterhånden få over alt i supermarkederne.

Hemmeligheden bag opskriften på popkagen fra maaltid.nu handler om først at blande chokolade og popcorn sammen og derefter hælde den kondenserede mælk over, når den er indkogt. Popkage: en nem lækker, karamelliseret snack-kage.

Martha Stewart sandkage

© marthastewart

En sandkage hører naturligvis til i en samling af nemme kager. Her kan du finde bageguruen Martha Stewart'snemme pund-til-pund kage.

Hos Martha Stewart kaldes kagen for en pund-til-pund kage. Omregner man de amerikanske kop-mål til kontinentale gram, så bliver det 225 gram smør, 200 gram sukker og 250 gram mel. Brug disse omregningsmål i Martha Stewarts i øvrigt nemme sandkage-opskrift.

Den nemmeste chokoladekage

© BO BEDRE

Æg og chokolade - det er det eneste, der skal bruges til denne ekstremt nemme chokoladekage. Find opskriften på chokoladekage med kun to ingredienser her.

Marengskage med bær

© maaltid.nu

Er marengs en dessert eller en kage? Begge dele. Under alle omstændigheder tager det ingen tid at blande "dejen" til marengs. Det, der tager længst tid i denne marengskage, er den lange afbagning ved svag varme (60 minutter).

Hvis det er for lang tid for dig, kan du jo også købe en marengsbund hos bageren eller et andet sted. Crêmen her består af fromage frais, appelsin, vanilje og rørsukker. Toppingen er bær, nødder, appelsin og mynte.

Kahlua-kage med tre ingredienser

© BO BEDRE

Kahlua + piskefløde + chokoladekiks = lækker hurtigt og nem Kahluakage.

Chokolade-brownie med Twix

© maaltid.nu

Her blandes en chokoladedej med twixbarrer. Bages i 15-20 minutter. Så hvis du godt kan lide Twix...

Relaterede Artikler