10 nemme og hurtige kager, der aldrig slår fejl

Mangler du en idé til en nem kage? Her er alle de sikre hits fra kagekøkkenet: chokoladekage, banankage, ølkage, marengs og sandkage. Find alle opskrifterne herunder - de er nemme og LÆKRE.

Chokoladekage: Nem opskrift på lækker chokoladekage
© Half Baked Harvest

Nogle gange skal det bare gå hurtigt. Derfor er det godt, at der findes så mange nemme kager, hvor det bare er: 1) frem med skålen, 2) i med ingredienserne 3), ind i ovnen.

Altså 1-2-3 - nem kage til at mætte alle de små sultne munde, så snart æggeuret ringer.

Nemme kager kan være alt muligt. Her har vi de fleste af standardkagerne fra det danske kagekøkken med. Det er blandt andet chokoladekage, pund-til-pund-kage, banankage, ølkage.

I de fleste af disse kager skal der kun meget få ingredienser i. Helt ned til 3. Og i dem alle sammen er selve tilberedningstiden kort. Afbagningen er af forskellig længde, men det er jo ikke ovntiden, der gør en kage nem eller svær. Derinde passer den jo sig selv.

Nem svampet chokoladekage

I denne smovsede chokoladekage, som i øvrigt også er verdens nemmeste, blander du først de våde og de tørre ingredienser hver for sig, hvorefter de to dele blandes sammen. Til sidst skal kagen pyntes med den lækreste glasur.

Denne supernemme chokoladekagen har den store fordel, at den forbliver svampet selv efter 3 til 4 dage i køleskabet.

Banankage: Nem opskrift på ekstra svampet banankage
© Frederikke Heiberg

Ekstra svampet banankage

Banankage er også et sikkert hit. Det er navnlig en god idé, hvis man har nogle bananer, der er begyndt at blive brune. De er de bedste.

Denne opskrift på banankage af Morten Heiberg er der tilsat gulerødder og svesker for et ekstra svampet resultat!

Drømmekage med dobbel kokostopping

Nem drømmekage

Drømmekage er nem, og mange kan deres opskrift på drømmekagen på fingrene. Derfor kan de nu dog godt blive kedelige og tørre alligevel.

Med denne version af drømmekagen fra Brovst sikrer du, at det ikke sker på grund af, at kokos-drømmen er doblet op, at dejen har fået et lille twist appelsin.

Nem ølkage: Opskrift på lækker og super nem ølkage

Krydret ølkage

Ølkage er en slags krydderkage med både nellikker, ingefær og kanel. Væden i denne ølkage består af hvidtøl eller juleøl og intet andet. I al sin enkelthed går opskriften ud på at blande alt tørstoffet, hvorefter hvidtøllet tilsættes. Ølkagen kan holde sig frisk i lang tid i køleskabet. Den smager allerbedst med smør ovenpå.

Find opskriften på ølkage her

LÆS OGSÅ: De bedste suppe opskrifter.

nem kage Popkage med chokolade og karamel
© Thomas Dahl

Nem kage med chokolade og karamel

I denne såkaldte popcake skal der kun bruges: popcorn, 55 % chokolade og kondenseret mælk. Den sidste ingrediens kan man efterhånden få over alt i supermarkederne.

Hemmeligheden bag opskriften på popkagen handler om først at blande chokolade og popcorn sammen og derefter hælde den kondenserede mælk over, når den er indkogt. Popkage: en nem lækker, karamelliseret snack-kage.

Martha Stewart sandkage
© marthastewart

Nem sandkage

En sandkage hører naturligvis til i en samling af nemme kager. Her kan du finde bageguruen Martha Stewart'snemme pund-til-pund kage.

Hos Martha Stewart kaldes kagen for en pund-til-pund kage. Omregner man de amerikanske kop-mål til kontinentale gram, så bliver det 225 gram smør, 200 gram sukker og 250 gram mel. Brug disse omregningsmål i Martha Stewarts i øvrigt nemme sandkage-opskrift.

Nem kageopskrift på kage med chokolade og nødder
© Frederikke Heiberg

Opskrift på chokoladekage med nødder

Denne nemme kage er lækker og fyldt med chokolade – og med fire forskellige slags nødder har den også lidt bid og knas. Du finder opskriften lige her.

LÆS OGSÅ: Vores bedste lagkage opskrifter.

Marengskage med bær

Nem kage med marengs

Er marengs en dessert eller en kage? Begge dele. Under alle omstændigheder tager det ingen tid at blande "dejen" til marengs. Det, der tager længst tid i denne marengskage, er den lange afbagning ved svag varme (60 minutter).

Hvis det er for lang tid for dig, kan du jo også købe en marengsbund hos bageren eller et andet sted. Crêmen her består af fromage frais, appelsin, vanilje og rørsukker. Toppingen er bær, nødder, appelsin og mynte. Find opskriften på den nemme kage her.

Nem opskrift på hindbærkage med hindbær og vanilje
© Frederikke Heiberg

Opskrift på hindbærkage

Kager med bær er en elsket klassiker – og særligt hindbær er vi glade for i kage. Her får du Morten Heibergs lækre opskrift på en nem og svampet hindbærkage, som er lige til at lave.

Nem opskrift på kage: æblekage med vanilje
© Frederikke Heiberg

Æblekage med vanilje

Æblekagen er endnu en klassiker. Den kan laves efter mange forskellige opskrifter – men vi har fundet en nem opskrift på den syndige kage. Prøv den nemme æblekage her.