Hindbærkage - enkel og enestående

Denne hindbærkage er perfekt til kaffen - og så er den nem at lave.

Nem opskrift på hindbærkage med hindbær og vanilje © Frederikke Heiberg

Lækker hindbærkage

Nem og hurtig hindbærkage til eftermiddags- eller aftenkaffen.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge

  • 66 g hindbær
  • 83 g hvedemel
  • 75 g smør
  • 58 g sukker
  • 1 stk. æg
  • 40 g mandelmel
  • vaniljekornene fra ½ stang
  • ¼ dl sødmælk

Sådan gør du

  • Varm ovnen til 170°. Smør en springform med smør på siderne, og læg bagepapir imellem bund og ringen, før den strammes. Kom lidt sukker i formen, og kør formen rundt, så sukkeret sætter sig fast på siderne.
  • Kom hindbærrene i en skål, tag 2 spiseskefulde af melet og vend det rundt med bærrene. Pisk smør og sukker sammen i en røremaskine, og kom et æg i ad gangen.
  • Bland mel, mandelmel og vaniljekorn, og vend det i dejen. Og til sidst bærrene. Bag kagen i cirka 50 minutter midt i ovnen.