Chokolade-espresso-kage med nocciolata-frosting
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Chokolade-espresso-kage med nocciolata-frosting

En af de allerbedste chokoladekager? Ja, det synes vi! Her er til mange, så del generøst ud til dem, som du holder af.

Chokolade-espresso-kage med nocciolata-frosting

Kagen smager bedst dagen efter, så bag gerne kagen dagen før den skal serveres, og pynt med en cremet nocciolata-frosting. Kagen rækker til mange, så forær gerne et stykke eller to til en sød nabo, et familiemedlem eller en sød kollega, som en kærlig gestus.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 kage, nok til ca. 8 personer

Chokolade-espresso-kage

  • 400 g mørk chokolade
  • 400 g smør
  • 480 g brun farin
  • 6 store æg
  • 480 g kagemel eller sigtet hvedemel
  • 40 g kakaopulver
  • 4 tsk. bagepulver
  • 2 dl espresso

Nocciolata-frosting

  • 600 g blødt smør
  • 400 g flormelis
  • 8 spsk. nocciolata (nutella)

Sådan gør du

Chokolade-espresso-kage

  1. Tænd ovnen på 160o.
  1. Smør en springform på ca. 20 cm i diameter, og beklæd med bagepapir i bunden.
  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
  1. Kom smør og brun farin i en skål, og pisk i ca. 10 min.
  1. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk.
  1. Bland hvedemel med kakao og bagepulver, og sigt i dejen.
  1. Vend med en dejskraber, og tilsæt espresso og smeltet chokolade.
  1. Hæld dejen i formen, og bag i ca. 1 time og 15 min., til den sætter sig.
  1. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt.
  1. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid.
  1. Tag kagen ud, og afkøl – gerne til dagen efter.

Nocciolata-frosting

  1. Kom smør og flormelis i en skål, og pisk godt sammen.
  1. Tilsæt nocciolata, og pisk frostingen sammen.
  1. Kom frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle, og dekorér kagen.