Aamanns smørrebrød
© The Blank Space Studio

Smørrebrødsfavorit lancerer overdådig pålægschokolademad, som du aldrig har fået den før!

Hvem vil ikke gerne slutte frokosten af med en dessert? Aamanns har føjet en sød overraskelse til menukortet, der har fået folk til tasterne. Vi har testet den.

Med rugbrødet som en klar frokostfavorit, er det danske køkken især kendt for højtbelagt smørrebrød.

Og med klassikere som fiskefilet, hønsesalat og kartoffelmaden er smørrebrødet en disciplin, der primært har tilhørt det salte køkken.

Indtil nu.

Det populære smørrebrødsmekka Aamanns har netop givet smørrebrødet et sødt tvist i jagten på den perfekte dessert i deres restaurant, og pålægschokolademaden er blevet føjet til menukortet hos restaurant Aamanns 1921.

"Chokolademaden er noget, som mange af os er vokset op med og har et barnligt kærlighedsforhold til. Det er den mest dessert-agtige ret inden for smørrebrød, og derfor giver det mening, at vi som smørrebrødsrestaurant skulle give den kærlig opmærksomhed, siger ejer og grundlægger af Aamanns, Adam Aamann, til Bobedre.dk.

Og resultatet blev ikke blot sammensat af smør, chokolade og en skrive franskbrød.

"I sig selv ville det blive en anelse for basalt at servere for vores gæster i 2024, så vi lagde hovedet i blød og tænkte på, hvad der kunne gøre en chokolademad spændende og mest af alt ekstremt velsmagende," siger Adam Aamann, til Bobedre.dk.

Resultatet er en mad af smørristet briochebrød med en kompot af vilde svenske blåbær og misokaramel, der er toppet med mørk chocolade fra Friis Holm Chokolade.

"Vores gæster har taget virkelig godt imod den. For mange af dem har det været en form for barnlig gensynsglæde at finde noget så umiddelbart simpelt på vores menukort," fortæller Adam Aamann og løfter sløret for, at chokolademaden måske får selskab på dessertkortet i fremtiden:

"Jeg vil ikke udelukke, at vi kunne finde på at arbejde med en yderliggående syltetøjsmad til sommer, eller at bananmaden måske får en tur til næste vinter."

Smørrebrødsdessert fra Aamanns
© Rosa Esholdt

Og så til dommen ...

Chokolademaden ser uden tvivl lækker ud. Men fortjener den en plads på menukortet, eller bør den forblive på søndagsmorgenbordet derhjemme?

Vi har testet den. Og dommen er klar:

Chokolademaden kræver en sød tand. Men er du udstyret med sådan en, vil du elske Aamanns nye smørrebrødsdessert!

Modsat pålægschokoladen, du tager ud af køleskabet derhjemme, får du her en pålægschokolade, der lige har fået antydningen af varme, så den er en smule smeltet. Præcis som man gerne vil have! Og med det sprøde briochebrød er en mundfuld af chokolademaden som en rejse gennem forskellige teksturer.

Med kompotten af blåbær har maden en snert af noget syrligt, som giver et godt modspil til karamellen og chokoladens sødme.

Og hvad angår størrelsen er der bestemt ikke for lidt. Når du har taget den sidste bid, bliver du i hvert fald ikke efterladt sulten tilbage. Nogle vil måske endda mene, at størrelsen er lige til den gavmilde side, når man tager højde for mængden af sødme. Men altså... hellere for meget end for lidt, ikke?