© Pia Enghild Dessert Opskrift på fyldig æblekage med marcipan En let og frisk sommerte gør sig godt til denne søde finale med bagte æbler. Af Mads Nybro — 19. august 2024 Æblekage med marcipan Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 kage + 4 plader butterdej 150 g smeltet smør 6 store, røde æbler, fx ingridmarie, skåret i meget tynde skiver 250 g marcipan 2 dl flormelis Sådan gør du: Strø butterdejen med lidt mel, og rul den ud til ca. halv tykkelse. Skær dejen i 4 rektangler á fx 8 × 20 cm, og pensl med smør. Fordel først marcipanen og derpå øverst skiver af æbler. Pensl igen med smør, og bag ved 200° i 10 min. Lad dem køle af i ca. 15 minutter, og strø med florsukker, inden du sætter dem på bordet. Servér gerne med lindeblomstte til. Relateret Dessert Opskrift på æblekage med vanilje Dessert Opskrift på æblekage med kanel og mandler Dessert Æblekage med ingefær og tiramisucreme Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Dessert Opskrift på æble-cupcakes Dessert Skøn dessert tryllet frem på ingen tid: Indbagte blommer med timian og kanelcreme