© Pia Enghild

Opskrift på fyldig æblekage med marcipan

En let og frisk sommerte gør sig godt til denne søde finale med bagte æbler.

Æblekage med marcipan

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 kage

  • 4 plader butterdej
  • 150 g smeltet smør
  • 6 store, røde æbler, fx ingridmarie, skåret i meget tynde skiver
  • 250 g marcipan
  • 2 dl flormelis

Sådan gør du:

  • Strø butterdejen med lidt mel, og rul den ud til ca. halv tykkelse.
  • Skær dejen i 4 rektangler á fx 8 × 20 cm, og pensl med smør.
  • Fordel først marcipanen og derpå øverst skiver af æbler.
  • Pensl igen med smør, og bag ved 200° i 10 min.
  • Lad dem køle af i ca. 15 minutter, og strø med florsukker, inden du sætter dem på bordet.
  • Servér gerne med lindeblomstte til.