Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fyldig æblekage med marcipan

Opskrift på en let og frisk sommerte gør sig godt til denne søde finale med bagte æbler.

© Pia Enghild

Opskrift på tærte:
butterdej 2 plader
smør 75 g, smeltet
æbler 2-4 stk. store, røde æbler, fx ingridmarie, skåret i meget tynde skiver
marcipan 100-150 g
flormelis 1 dl

Strø butterdejen med lidt mel, og rul den ud til ca. halv tykkelse. Skær dejen i 4 rektangler á fx 8 × 20 cm, og pensl med smør.

Fordel først marcipanen og derpå øverst skiver af æbler. Pensl igen med smør, og bag ved 200° i 10 min. Lad dem køle af i ca. 15 minutter, og strø med florsukker, inden du sætter dem på bordet. Servér gerne med lindeblomstte til.

Relaterede Artikler