Opskrift på letfrossen tiramisu med matcha-te
© Ulf Svane

Opskrift på letfrossen tiramisu med matcha-te

Florlet, feminin og klassisk tiramisu med et twist af matcha-te. Desserten bliver kun bedre, hvis den tilberedes dagen før.

Tiramisu med matcha-te

Her får den italienske dessert, tiramisu, et smukt og forfriskende twist. Kaffen er skiftet ud med matcha-te, og det samme er kakaoen på toppen.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 pasteuriserede æggeblommer
  • 20 g sukker
  • ¼ vaniljestang
  • 1 tsk. matcha-te
  • 125 g mascarpone
  • ½ dl piskefløde
  • ½ dl cognac
  • 50 g ladyfingers
  • matcha-te til drys

Sådan gør du

  1. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn hvidt og skummende.
  1. Tilsæt matcha-te, og pisk den ud i æggemassen.
  1. Tilsæt mascarpone, og rør cremen ensartet – dvs. uden klumper.
  1. Pisk fløden til tykt skum, og vend i cremen.
  1. Fordel lagvis i et lille fad mascarponecreme og ladyfingers dyppet i cognac.
  1. Slut med et lag creme.
  1. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det køligt.
  1. Stil fadet i fryseren et par timer før servering.
  1. Tag desserten ud ca. 15 min. før servering.
  1. Drys med sigtet matcha-te på toppen, og skær ud i passende stykker.