© Anders Schønnemann

Hvid chokolademousse med lime og passionsfrugt

Denne dessert er frisk og let. Den hvide chokolademousse bliver løftet af den eksotiske passionsfrugt-coulis.

Hvid chokolademousse med lime og passionsfrugt

Skift den klassiske mørke chokolademousse ud med en mindst lige så lækker og luftig hvid chokolademousse med lime. Vi topper moussen med en frisk passionsfrugtcoulis.

Det skal du bruge:

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Hvid chokolademousse

  • 1 blade husblas
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 25 g sukker
  • 75 g hvid chokolade
  • piskefløde
  • reven skal fra to limefrugter

Passionsfrugtcoulis

  • passionsfrugter
  • 50 g sukker
  • ½ dl vand
  • ½ potte skovsyre

Sådan gør du:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  1. Pisk æggeblommer med sukker til en æggesnaps.
  1. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.
  1. Pisk fløden til skum.
  1. Tag husblassen op af vandet, og smelt den ved svag varme i det vand, som hænger ved.
  1. Rør chokoladen i æggemassen. Vend dernæst med den smeltede husblas og til sidst fløde og reven limeskal.
  1. Fordel moussen i portionsglas, og lad den stivne i køleskabet min. 4 timer – helst til næste dag.
  1. Kom passionsfrugtsaft og kerner, sukker og vand i en gryde og kog i ca. 5 min. ved svag varme. Si kernerne fra, og lad den afkøle.
  1. Hæld coulis over den stivnede chokolademousse før servering, og pynt med skovsyre.

LÆS OGSÅ