© Anders Schønnemann

Hvid chokolademousse med lime og passionsfrugt

Denne dessert er frisk og let. Den hvide chokolademousse bliver løftet af den eksotiske passionsfrugt-coulis.

Hvid chokolademousse med lime og passionsfrugt

Skift den klassiske mørke chokolade-mousse ud med en mindst lige så lækker og luftig hvid chokolademousse med lime. Vi topper moussen med en frisk passionsfrugtcoulis.

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Hvid chokolademousse

  • husblas 2 blade
  • pasteuriserede æggeblommer 6 sk.
  • sukker 50 g
  • hvid chokolade 150 g
  • piskefløde 21⁄2 dl
  • limefrugter reven skal af 2 stk.

Passionsfrugtcoulis

  • passionsfrugter 5 stk.
  • sukker 100 g
  • vand 1⁄2-1 dl
  • skovsyre 1 potte

Sådan gør du:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Pisk æggeblommer med sukker til en æggesnaps.
  3. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.
  4. Pisk fløden til skum.
  5. Tag husblassen op af vandet, og smelt den ved svag varme i det vand, som hænger ved.
  6. Rør chokoladen i æggemassen. Vend dernæst med den smeltede husblas og til sidst fløde og reven limeskal.
  7. Fordel moussen i portionsglas, og lad den stivne i køleskabet min. 4 timer – helst til næste dag.
  8. Kom passionsfrugtsaft og kerner, sukker og vand i en gryde og kog i ca. 5 min. ved svag varme. Si kernerne fra, og lad den afkøle.
  9. Hæld coulis over den stivnede chokolademousse før servering, og pynt med skovsyre.