
Hvid chokolademousse med lime og passionsfrugt
Denne dessert er frisk og let. Den hvide chokolademousse bliver løftet af den eksotiske passionsfrugt-coulis.
AfLone Kjær
Hvid chokolademousse med lime og passionsfrugt
Skift den klassiske mørke chokolade-mousse ud med en mindst lige så lækker og luftig hvid chokolademousse med lime. Vi topper moussen med en frisk passionsfrugtcoulis.
Til 4 personer
Det skal du bruge:
Hvid chokolademousse
- husblas 2 blade
- pasteuriserede æggeblommer 6 sk.
- sukker 50 g
- hvid chokolade 150 g
- piskefløde 21⁄2 dl
- limefrugter reven skal af 2 stk.
Passionsfrugtcoulis
- passionsfrugter 5 stk.
- sukker 100 g
- vand 1⁄2-1 dl
- skovsyre 1 potte
Sådan gør du:
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Pisk æggeblommer med sukker til en æggesnaps.
- Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.
- Pisk fløden til skum.
- Tag husblassen op af vandet, og smelt den ved svag varme i det vand, som hænger ved.
- Rør chokoladen i æggemassen. Vend dernæst med den smeltede husblas og til sidst fløde og reven limeskal.
- Fordel moussen i portionsglas, og lad den stivne i køleskabet min. 4 timer – helst til næste dag.
- Kom passionsfrugtsaft og kerner, sukker og vand i en gryde og kog i ca. 5 min. ved svag varme. Si kernerne fra, og lad den afkøle.
- Hæld coulis over den stivnede chokolademousse før servering, og pynt med skovsyre.