Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvid chokolademousse med lime og passionsfrugt

Denne dessert er frisk og let. Den hvide chokolademousse bliver løftet af den eksotiske passionsfrugt-coulis.

© Anders Schønnemann

Hvid chokolademousse med lime og passionsfrugt

Skift den klassiske mørke chokolade-mousse ud med en mindst lige så lækker og luftig hvid chokolademousse med lime. Vi topper moussen med en frisk passionsfrugtcoulis.

Til 4 personer

Det skal du bruge:

Hvid chokolademousse

  • husblas 2 blade
  • pasteuriserede æggeblommer 6 sk.
  • sukker 50 g
  • hvid chokolade 150 g
  • piskefløde 21⁄2 dl
  • limefrugter reven skal af 2 stk.

Passionsfrugtcoulis

  • passionsfrugter 5 stk.
  • sukker 100 g
  • vand 1⁄2-1 dl
  • skovsyre 1 potte

Sådan gør du:

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  2. Pisk æggeblommer med sukker til en æggesnaps.
  3. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.
  4. Pisk fløden til skum.
  5. Tag husblassen op af vandet, og smelt den ved svag varme i det vand, som hænger ved.
  6. Rør chokoladen i æggemassen. Vend dernæst med den smeltede husblas og til sidst fløde og reven limeskal.
  7. Fordel moussen i portionsglas, og lad den stivne i køleskabet min. 4 timer – helst til næste dag.
  8. Kom passionsfrugtsaft og kerner, sukker og vand i en gryde og kog i ca. 5 min. ved svag varme. Si kernerne fra, og lad den afkøle.
  9. Hæld coulis over den stivnede chokolademousse før servering, og pynt med skovsyre.

Relaterede Artikler