© Tia Borgsmidt Dessert Marengskage med kirsebær og hjemmelavet vaniljeis En rigtig kirsebærdrøm og den skønneste sommerkage! Af Lone Kjær — 17. august 2022 #Kage Marengskage med kirsebær og hjemmelavet vaniljeis Kagen består af sprøde marengsbunde, hjemmelavet vaniljeis, mascarponecreme og masser af kirsebær. Kort sagt: Den skønneste sommerdessert. Det skal du bruge: Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Hjemmelavet vaniljeis korn af 1 vaniljestang 20 g flormelis 1½ pasteuriserede æggeblommer 1¼ dl piskefløde Marengs 30 g pasteuriserede æggehvider ¼ tsk. hvidvinseddike 50 g sukker Evt. lidt rød frugtfarve Mascarpone-vanilje-creme ¼ vaniljestang ½ spsk. flormelis ½ pasteuriserede æggeblommer ¼ spsk. sukker ½ dl piskefløde ¼ bæger mascarpone 125 g kirsebær spiselige sommerblomster til pynt Sådan gør du: Hjemmelavet vaniljeis: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i flormelis. Pisk æggeblommer med vaniljesukkeret til en hvid og luftig æggesnaps. Pisk fløden til skum og fold det i. Hæld iscremen i en form med tilhørende låg og frys i min. 6 timer. Marengs: Tænd ovnen på 100°. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike og pisk yderligere et øjeblik. Tilsæt gradvist sukkeret og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast. Vend forsigtigt med et par dråber frugtfarve. Fordel skødesløst marengsmassen som to runde bunde, ca. 20 cm i diameter, på to bageplader med bagepapir. Tør/ bag marengsene i ovnen i 60 min. Eventuelt lidt længere tid, indtil de er helt tørre og sprøde. Afkøl marengsene. Mascarpone-vanilje-creme: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud i flormelis. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljesukker, til det er hvidt og skummende. Pisk fløden til skum, tilsæt mascarpone og pisk et øjeblik, inden det vendes med æggesnapsen. Servering: Tag isen ud og lad den blive blød. Læg en marengsbund på et fad. Top med hjemmelavet vaniljeis og læg endnu en bund over. Top med vaniljecreme og kirsebær. Pynt med sommerblomster og servér straks. TIP: Kagen kan også laves med jordbær i stedet for kirsebær, hvis du hellere vil det.TIP: Hvis du er lidt presset på tid, så køb en god vaniljeis og brug den i stedet for at lave din egen. © Tia Borgsmidt LÆS OGSÅ Dessert Rabarbermoussekage med mandelkage og rabarberkompot Relateret Dessert 10 uimodståelige sommerdesserter med jordbær Hovedret Middag i det fri: Prøv denne lækre grillmenu Opskrifter Silkebløde vaniljekarameller Tilbehør Vaniljesyltede ferskner med citron og kardemomme Dessert Suppe a la rødgrød og hjemmelavet vaniljeparfait Dessert Sommerbær med koldskålscreme