Rabarbermoussekage med mandelkage og rabarberkompot
8-12 personer
Det skal du bruge:
1-2 kviste citrontimian
2 spsk. sukker
Saften fra ½ citron
3 æg
125 g sukker
175 g mandelmel
½ tsk. bagepulver
250 g snittede rabarber
100 g sukker
½ stang vanilje
6 blade husblas
3 dl konc. rabarbersaft
½ stang vanilje
125 g sukker
4,5 dl piskefløde
225 g græsk yoghurt
3 stilke rabarber
2-3 spsk. sukker
Bærstøv
Sådan gør du:
Kog citrontimian, sukker og citronsaft til en tynd sirup.
Pisk æg, sukker og siet sirup til en meget luftig æggesnaps.
Bland mandelmelet med bagepulver, og vend det i æggesnapsen.
Kom dejen i en smurt springform, gerne 20 cm i diameter, og bag den ved 180° i ca. 20 min.
Mærk efter med et træspyd, om kagen er bagt. Sidder der dej på spyddet, skal kagen have mere.
Afkøl kagen på en bagerist.
Bring rabarber, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i kog i en gryde, og lad det simre, til rabarberne er godt møre, ca. 10 min. Fjern vaniljestangen, og afkøl kompotten.
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 min.
Bring rabarbersaft i kog med vaniljekorn og sukker. Kog, til sukkeret er opløst.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den i den varme rabarbersaft. Rør godt, til husblassen er helt opløst. Hæld blandingen i en lille kande, og sæt den på køl i 10 min. Den må ikke stivne, kun tykne en anelse.
Pisk fløden til skum, tilsæt yoghurt, og vend det sammen. Vend forsigtigt den afkølede rabarbersaft i fløden. Hæld moussen i en silikoneform, ca. 22 cm i diameter, og sæt den i køleskabet i 15 min.
Tag formen med mousse ud af køleskabet, smør rabarberkompotten ud på midten svarende til kagen, og pres dernæst forsigtigt den afkølede kagebund ned i moussen, så den lige akkurat er dækket af mousse og flugter med toppen af formen. Sæt formen tilbage i køleskabet til næste dag.
Riv rabarberstilkene i tynde bånd, og vend dem i sukker.
Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 90° i 2 timer. Vend dem et par gange.
Løsn kanten af moussen, og vend den ud på et kagefad. Pynt med rabarberstrimler og bærstøb, og servér straks.