Bagt brie med rabarberkompot
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Bagt brie med frisk timian og hjemmelavet rabarberkompot

Den perfekte frokost rundes af med lidt ost ledsaget af en sød kompot tilberedt af de første spæde rabarber.

Bagt brie med frisk timian og hjemmelavet rabarberkompot

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Rabarberkompot

  • 83 g rensede rabarber
  • vaniljestang
  • 33 g rørsukker
  • ⅓ spsk. vand

Bagt brie

  • brie
  • 1 kviste frisk timian
  • flydende honning

Tilbehør

  • kiks
  • surdejsbrød

Sådan gør du

Rabarberkompot

  1. Skær rabarberne i mindre stykker.
  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  1. Kom rabarber, vaniljesukker og resten af sukkeret i en lille gryde med vand.
  1. Kog ved svag varme i ca. 5 min.
  1. Tag gryden af varmen, og afkøl kompotten.

Bagt brie

  1. Fjern æske og plast fra osten, og pak osten ind i bagepapir – ikke toppen.
  1. Bind et lille stykke kødsnor omkring, så papiret holder osten på plads.
  1. Skær et kryds øverst i osten.
  1. Drys med frisk timian.
  1. Bag osten i ovnen ved 200o i 15-20 min., til den er blød.

Servering

  1. Pak osten ud, og anret.
  1. Dryp honning over, og servér med rabarberkompot, kiks og/eller surdejsbrød.