
Chokolademousse med karamel og karamelliseret banan
Chokolademousse er nem at gå til og egner sig perfekt til gæstedessert. Her får den selskab af karamel, banan og muskatnød, hvilket giver den et ekstra pift.
AfMorten Heiberg
Chokolademousse med karamel og karamelliseret banan
Det skal du bruge:
Chokolademousse:
- 460 g mørk chokolade, min. 65% kakao
- 100 g sukker
- 500 g sødmælk
- 120 g æggeblommer
- Vaniljekorn af én stang
- 4 dl fløde
Karamelliseret banan:
- Modne bananer
- En smule smør
- Rørsukker
- Muskatnød
Sådan gør du:
Chokolademousse:
- Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Stil den til side.
- Smelt sukkeret ved at drysse lidt ad gangen på den varme pande eller i bunden af en gryde.
- Varm imens mælken op til tæt på kogepunktet og hæld den over karamellen for at stoppe karamelliseringen.
- Kom æggeblommerne i en skål.
- Flæk vaniljen, skrab kornene ud, og kom dem i.
- Pisk det sammen.
- Hæld ca. halvdelen af den varme karamelmælk i æggeblommerne under piskning.
- Hæld det hele tilbage i gryden, og lad det legere under konstant omrøring til 85°.
- Rør med en gummidejskraber.
- Hæld først en tredjedel af den varme karamelmælk over chokoladen og rør energisk med en gummidejskraber i midten af skålen for at skabe en elastisk kerne.
- Tilsæt derefter den næste tredjedel og rør på samme måde.
- Kom til sidst resten af mælken i, og rør igen med dejskraberen, indtil du har en blank emulsion.
- Brug en stavblender til at forfine konsistensen.
- Pisk fløden til let skum.
- Når emulsionen når 40-45°, tilsættes lidt flødeskum for at stabilisere blandingen.
- Vend derefter resten af flødeskummet i.
- Fordel moussen i glas eller portionsskåle.
- Sæt moussen på køl, mens du forbereder de karamelliserede bananer.
Karamelliseret banan:
- Skræl bananerne og se efter, at de ikke har grimme mørke pletter.
- Skær dem i ca. 2 cm tykke skiver.
- Varm smørret op på en varm pande.
- Læg bananskiverne på, og ryst panden let, så skiverne ikke sætter sig fast.
- Drys rørsukker over, og vend skiverne en for en.
- Lad dem karamellisere.
- Lad skiverne afkøle lidt, og drys med muskatnød før servering.