Morgenmadsvafler med banan, kokos og hindbær
© Anne au Chocolat

11 lækre opskrifter, du kan bruge overmodne bananer til

Hvis du ikke har nået at spise dine bananer, før de er blevet overmodne og kedelige, så fortvivl ej: Der er nemlig mange gode opskrifter, hvor de overmodne bananer sagtens kan bruges. Se bare her!

Når det kommer til bananer, har mange tendens til at gå efter de helt gule og styre uden om de lidt brune og overmodne, der ofte ender i skraldespanden.

Men faktisk kan det godt betale sig at gemme de brune bananer fremfor at smide dem ud – både for at mindske madspild, men også for dine smagsløgs skyld.

Derfor skal du ikke smide dine overmodne bananer ud

Bananer kan holde sig friske i cirka en uges tid – men bare rolig: overmodne bananer kan også sagtens spises!

Måske er de for kedelige til at spise på traditionel vis, men de er helt perfekte at bruge til blandt andet bagværk, kager, desserter og smoothies – og er tiden knap lige nu, kan du smide dem i fryseren og gemme dem til en anden dag.

Herunder får du 11 lækre opskrifter, så du kan få brugt de overmodne bananer – og virkeligt nyde dem.

Bagte Bananer
© Frederikke Heiberg

Bagte bananer

Bagte bananer er et smagfuldt tilbehør til is eller kage, og så er det både nemt og hurtigt at lave!

Bananerne kan laves i ovnen eller på grillen om sommeren – en hurtig måde at få brugt de overmodne bananer.

Find opskriften på bagte bananer her.

Bananbrød
© Camilla Bofill

Svampet bananbrød med chokolade

Et svampet og lækkert bananbrød er perfekt til brunch-bordet, som eftermiddags-snack eller som et sundere alternativ til den klassiske banankage.

Du kan dekorere det, som du vil – gerne med stykker fra dine overmodne bananer, og det bedste af det hele: det er både hurtigt og nemt at lave – du skal nemlig kun bruge få ingredienser.

Bananasplit-is

Hjemmelavet bananasplit-is

Bananasplit er kendt som den ultimative dessert med banan, men denne opskrift tager den legendariske dessert til nye højder.

Denne hjemmelavede bananasplit-is vil garanteret imponere dine gæster – og så er den slet ikke svær at lave!

På kun 20 minutter kan du røre den lækreste hjemmelavede bananasplit-is sammen, og derefter skal den bare hygge sig i fryseren.

Morgenmadsvafler med banan, kokos og hindbær
© Anne au Chocolat

Morgenmadsvafler med kokos og hindbær

Måske er de populære bananpandekager allerede en fast del af dit brunch-repertoire – men har du prøvet at lave sprøde bananvafler?

Disse lækre morgenmadsvafler med banan, kokos og hindbær er perfekte til en forkælende weekendmorgenmad. Og så er de endda glutenfri!

Kage i lag med flamberet banan
© Lars Ranek

Kage i lag med flamberet banan

En lækker lagkage med banan i flere udgaver – perfekt både til eftermiddagskaffen eller en lækker gæstemiddag.

Den ekstravagante banan-dessert er perfekt til at komme af med dine overmodne bananer. Den er nemlig smæk-fyldt med banan i flere varianter, og de bløde af slagsen fungerer altså bare bedst.

God fornøjelse!

Glutenfri bananboller med mandelmel
© Anne au Chocolat

Glutenfri bananboller med mandelmel

Har du lyst til friskbagte boller og helst lige med det samme?

Disse glutenfri boller med banan er lynhurtige at lave og skal ikke hæve – så de kan være klar i løbet af ingen tid.

Find opskriften her.

Banankage med marcipan og muskatpure
© Frederikke Heiberg

Banankage med marcipan og muskat

Du kender sikkert den klassiske banankage, men har du prøvet denne anderledes – og særdeles lækre – udgave med fløjlsblød marcipan og en cremet muskatnøddecreme?

Servér den som en skøn dessertkage eller til et eftermiddagsmåltid med dem, du holder af.

Find opskriften på banankagen her.

Chokolademousse med karamel og karamelliseret banan
© Anders Schønnemann

Chokolademousse med karamel og karamelliseret banan

Chokolademousse er måske en af de mest populære desserter, når du skal have gæster.

Denne variant får selskab af karamel, banan og muskatnød, der giver desserten et ekstra pift – og anledning til at få brugt dine overmodne bananer.

Med andre ord: Den perfekte dessert med banan. Bon Appétit.

Bananmuffins med chokolade
© Anne au Chocolat

Bananmuffins med mælkechokolade

Disse skønne bananmuffins med chokolade og ingefær har den helt perfekte balance mellem det søde og det syrlige – og så er de helt geniale til at få ryddet ud i bananerne.

De overmodne bananer tilfører nemlig disse muffins en dejlig svampet konsistens – langt bedre end de friske, gule af slagsen ville gøre!

Små kager med letristede mandelflager
© Morten Heiberg

Små mandelkager med banan

Hvad med at bruge dine overmodne bananer til en lækker lille snack til kaffen. Det lyder lækkert, ikke?

Disse små mandelkager med banan er fantastiske til eftermiddagskaffen eller som en lille, sød snack.

Smoothie bowl med hjemmelavet granola
© Tia Borgsmidt

Smoothie bowl

Det er ikke kun kage og søde sager, du kan bruge dine overmodne bananer til – de er nemlig perfekte til friske og sunde smoothies!

Et godt tip er at smide dem i fryseren, når de er for kedelige til at spise. De frosne bananer kan du nemlig til masser af lækre retter som acaibowls, smoothie bowls og is.

Vi anbefaler denne smoothie bowl, som er et helt fantastisk bud på en sund morgenmad.