Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Svampet bananbrød med chokolade

En lækker snack du kan nyde morgen, middag og aften.

Bananbrød med chokolade

© Camilla Bofill

Nemt og lækkert bananbrød

Dette bananbrød er lynhurtigt og nemt at lave - for du skal kun bruge få ingredienser.

Har du nogle brune bananer liggende, så er det helt oplagt at bage dette bananbrød, som er med 70 % mørk chokolade med appelsin smag, hvilket gør den velegnet til at servere efter måltidet og appelsin smagen gav et frisk pift til brødet.

Du kan bruge lige præcis den chokolade, du kan lide, og på grund af bananbrødets mere faste konsistens, kan du nemt nyde det som som der er, eller med smør eller syltetøj.

Skal du lave en helt anderledes version, og vil gøre det endnu sundere, så kan du også helt undgå chokolade, eller du kan tilføje nødder i dejen.

Bananbrød med chokolade

© Camilla Bofill

Det skal du bruge:

  • 4 modne bananer (1 banan er til toppen)
  • 3 æg
  • 100 g. hvedemel
  • 100 g. finvalsede havregryn
  • 1 spsk. sirup eller flydende honning
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/4 tsk. salt
  • 50 g. mørk chokolade gerne omkring 70 %

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Mos 3 af dine bananer i en skål.
  • Tilsæt æg, sirup, kardemomme, kanel, bagepulver, vaniljesukker, salt, havregryn og mel.
  • Brug en blender eller en stavblender indtil dejen er godt flydende.
  • Hak din chokolade groft og vend den i dejen.
  • Kom dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir.
  • Skær den sidste banan ud i runde skiver med en tykkelse på cirka 1 cm. Og placer dem på ovenpå dejen. Tryk bananskiverne en smule ned i dejen, men helst ikke for meget.
  • Sæt bananbrøddet i ovnen, og bag det omkring 40 minutter og lad det derefter stå i formen, så det lige kan få den sidste varme efter.
  • Sørg for at stikke en pind i brødet hen mod slutningen af bagning, så kan du nemt tjekke, om det er for klistret og skal bruge lidt ekstra tid.

Relaterede Artikler