
Banankage med marcipan og muskatpuré
Dessertkongen Morten Heiberg giver os her opskriften på en alternativ banankage.
AfMorten Heiberg
Banankage med marcipan og muskatpuré
4-6 personer
Banan- og muskatpuré
(laves i god tid i forvejen)
Det skal du bruge:
- bananer 500 g, modne
- sukker 100 g
- smør 50 g, smeltet
- muskatnød, reven
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 210 grader. Skræl bananerne, og skær dem over på langs.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, drys sukker på, og læg bananerne på pladen.
- Fordel det smeltede smør over bananerne, og bag dem i ovnen, indtil farven er intens gylden.
- Drys ca. ½ spsk. reven muskatnød over bananerne, så snart de er taget ud af ovnen.
- Kom bananerne i en foodprocessor, og lad blandingen blive til en puré. Kom pureen i en sprøjtepose.
Selve kagen
Det skal du bruge:
- marcipan 320 g, god kvalitet
- æg 6 stk.
- vanilje ½ stang
- smør 100 g, varm
- hvedemel 60 g (glutenrigt)
- bagepulver 5 g
- Pastis el. Pernod 15 g
Sådan gør du:
- Riv eller pluk marcipanen i mindre stykker i en skål, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Det skal forhindre, at der kommer små klumper marcipan, der ikke kan piskes ud.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i marcipanblandingen.
- Varm det op i et vandbad til ca. 50°.
- Tag skålen fra varmen, og pisk, til massen er helt kølet af. Imens: Smelt smør, og sigt hvedemel og bagepulver sammen.
- Når den første blanding er pisket skummende, tilsættes forsigtigt det sigtede mel/bagepulver og derefter det smeltede, varme smør tilsat Pastis eller Pernod.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, hvis du bruger en kagering. Ellers forer du en springform med bagepapir i bunden og fylder dej halvt op i formen.
- Sprøjt et mønster ud med bananpureen på overfladen af kagen, og bag den ved 180-190° i ca 15-20 minutter.