Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Klassisk banankage - svampet og lækker

Banankagen er en klassiker på det danske kagebord. Her får du opskriften på en ekstra saftig version.

Opskrift på en klassisk banankage

© Frederikke Heiberg

Klassisk banankage

Den klassiske banankage er et sikkert hit på ethvert kagebord. Her får du Mortens Heibergs opskrift, hvor der er tilsat gulerødder og svesker for et ekstra svampet resultat - velbekomme!

Det skal du bruge:

  • sukker 200 g
  • æggeblommer 3 stk.
  • sødmælk 8 spsk.
  • vanilje, 1 stang, flækket og kornene skrabet ud
  • stødt kanel ½ tsk.
  • citron 1 stk., reven skal heraf
  • solsikkeolie 8 spsk.
  • hvedemel 250 g
  • bagepulver 2 tsk.
  • gulerødder 100 g, fintrevne
  • banan 3 stk., én moset og de to skåret i tynde skiver
  • svesker 75 g, udblødt i rom
  • æggehvider 3 stk.

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 180°, og beklæd en sandkageform med bagepapir.
  2. Pisk sukker og ægge-blommer, til det er hvidt. Tilsæt mælk, vaniljekorn, kanel og citronskal, og pisk sammen, inden du også kommer olien i. Sigt mel og bagepulver sammen, og sigt det endnu en gang ned i massen.
  3. Vend de fintrevne gulerødder, den mosede banan, bananskiverne og de udblødte svesker i med en gummidejskraber.
  4. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen, indtil den er ensartet. Kom dejen i formen, og bag banankagen midt i ovnen i ca. 40 minutter.

Relaterede Artikler