Opskrift på en klassisk banankage
© Frederikke Heiberg

Klassisk banankage - svampet og lækker

Banankagen er en klassiker på det danske kagebord. Her får du opskriften på en ekstra saftig version.

Klassisk banankage

Den klassiske banankage er et sikkert hit på ethvert kagebord. Her får du Mortens Heibergs opskrift, hvor der er tilsat gulerødder og svesker for et ekstra svampet resultat – velbekomme!

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g sukker
  • ¾ æggeblommer
  • 2 spsk. sødmælk
  • ¼ vaniljestang, flækket og kornene skrabet ud
  • ¼ tsk. stødt kanel
  • ¼ citron, reven skal heraf
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • 62 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 25 g gulerødder, fintrevne
  • ¾ bananer, én moset og de to skåret i tynde skiver
  • 18 g svesker, udblødt i rom
  • ¾ æggehvider

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180°, og beklæd en sandkageform med bagepapir.
  1. Pisk sukker og ægge-blommer, til det er hvidt. Tilsæt mælk, vaniljekorn, kanel og citronskal, og pisk sammen, inden du også kommer olien i. Sigt mel og bagepulver sammen, og sigt det endnu en gang ned i massen.
  1. Vend de fintrevne gulerødder, den mosede banan, bananskiverne og de udblødte svesker i med en gummidejskraber.
  1. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen, indtil den er ensartet. Kom dejen i formen, og bag banankagen midt i ovnen i ca. 40 minutter.