Bedste bager i København
© Getty images

De bedste bagerier i København 2023 – her er den ultimative liste

De københavnske gader bugner med sprødt bagværk og syrlige surdejsboller. Men hvilket gourmet-bageri skal du starte med? Vi guider til de bedste bagere i København her.

Københavnerne er VILDE med surdejsbrød, kardemommesnurrer og vanvittige fastelavnsboller, og det har fået det ene gourmet-bageri efter det andet til at pible frem i hovedstadens gader.

Vi har gjort det lettere for dig at navigere i den store bageri-jungle her, hvor vi har samlet de absolut bedste bagerier i København.

Her er de 16 bedste bagerier i København

Alice bageri København
© Alice

Alice – det hyggeligste bageri på Amager

Lige bag volden finder du det hyggeligste sted – og en af de bedste bagere – på Amager, hvor du kan sætte tænderne i sprøde croissanter og surdejsboller serveret med kvalitetskaffe fra svenske Koppi. I sommermånederne byder Alice også på hjemmelavet is, og du vil absolut ikke gå glip af deres affogato med hjemmelavet softice.

Hvis du kommer forbi til frokost, er det et must at prøve deres Jambon Beurre: En ærlig, friskbagt baguette fyldt med saltet smør og rigeligt skinke.

Hvor: Markmandsgade 1, 2300 København S

Juno the Bakery i København
© Juno the Bakery

Juno the bakery – Østerbros mest hypede bageri

Juno på Østerbro er nok dét mest hypede gourmet-bageri i København, og man kan nærmest argumentere for, at det har fået næsten kultstatus. Og det forstår man godt! Det smager nemlig nøjagtig lige så godt, som det dufter.

Tag et smut forbi, og smag deres berømte croissanter eller kardemommesnurrer – eller læg vejen forbi i februar, hvor du kan få en ægte, svensk semla. Du må heller ikke snyde dig selv for deres vanvittige BMO (bolle med ost), der kandiderer til den bedste af slagsen i København.

Hvor: Århusgade 48, 2100 København Ø

Hart bageri i København
© Hart Bageri

Hart Bageri – det mest populære bageri i København

Bag dette autentiske bageri står Noma-bageren, Richard Hart, som er internationalt anerkendt for at fortolke det danske brød på helt nye måder. Han er blevet inspireret og fascineret af at lave det bedste brød hver dag og har været ude i verden for at lære og udvikle surdejsteknikker.

Det, der startede i en lille bagerbiks på Gl. Kongevej, er vokset til et af de mest anerkendte og bedste bagerier i København, som i dag kan opleves flere steder i byen. Her kan du nyde alt fra en fantastisk kanelsnegl til dansk wienerbrød, taget til helt nye højder.

Hvor: Gammel Kongevej 109, 1850 Frederiksberg C, Høkerboderne 17, 1712 København V, Galionsvej 41, 1437 København K og Refshalevej 159A, 1432 København K

LÆS OGSÅ om Richard Harts tanker bag bageriet, og få hans bedste tips til surdejsbrød

Andersen & Maillard bageri i København
© Andersen & Maillard

Andersen & Maillard – kaffe og brød i verdensklasse

Hos Andersen & Maillard finder du et kombineret bageri og risteri, som bager surdejsbrød og croissanter efter alle kunstens regler. Besøg den hyggelige cafe og få tilmed en kop kaffe af seriøs kvalitet.

Det fantastiske bageri byder desuden på uimodståelige croissanter, smagfulde choux og en af sommerens bedste bager-treats: En sprød croissant med hjemmelavet kaffe-softice.

Hvor: Antwerpengade 10, 2150 Nordhavn, Ny Østergade 15, København K og Nørrebrogade 62, 2200 København N

Lille bakery bageri København
© Lille Bakery

Lille Bakery – økologisk og uhøjtidelig bager i København

God mad kommer fra gode ingredienser. Og den mentalitet ligger til grund for Lille Bakery på Refshaleøen – det måske bedste bageri i København, hvis du er på jagt efter god, afslappet stemning og fantastisk bagværk.

Her tror de på, at alle fortjener et godt kvalitetsbrød, bagt med med kærlighed og økologiske kvalitetsingredienser. Slå vejen forbi, og tag plads ved det uhøjtidelige langbord, mens du nyder et godt stykke brød eller en af bageriets populære berlinere.

Hvor: Refshalevej 213B, 1432 København K

LÆS OGSÅ De bedste brunch-steder i København.

Bageriet Brød i København
© Bageriet Brød

Bageriet BRØD – surdejsbager på Enghave Plads

Folkene bag den hippe og populære Kihoskh åbnede tilbage i 2012 Bageriet BRØD, der er blevet mindst lige så populær. Surdejsbageriet på Enghave Plads er blandt de bedste bagere i København, og her finder du alt fra kvalitetsbrød og -boller til saftige kager og mandelcroissanter.

Forkæl ganen med en af Københavns bedste BMO’er (bolle med ost), eller nyd din croissant på en solbeskinnet bænk på den anden side af gaden.

Hvor: Enghave Pl. 7, 1670 København V

Bageriet Flere Fugle i København
© Flere Fugle

Flere fugle – hip bager i Københavns favorit-baggård

I et gammelt autoværksted, gemt i en hyggelig baggård i Nordvest, har den populære café Fovl udvidet repertoiret med et lige så populært bageri; Flere Fugle.

Her er køen til morgenbrødet lang, for københavnerne har fået smag for det kvalitetstunge bagværk – ej at forglemme den gode kaffe, som kommer fra La Cabra.

Selvom Flere Fugle ikke er et rent vegansk bageri, har de flere veganske varianter på menuen – blandt andet den bedste veganske kanelsnegl i byen.

Tag forbi de afslappede rammer, og nyd lækkerier som croissanter, honey buns, snurrer og en af de måske mest populære BMO'er i hele København.

Hvor: Demokrati Garage, Rentemestervej 57, 2400 København NV

Andersen Bakery København
© Andersen Bakery

Andersen Bakery – københavnsk bageri med japanske noter

Hos Andersen Bakery forenes dansk bagerhåndværk med japanske traditioner på absolut smukkeste vis. Her kan du finde klassiske, danske kager og wienerbrøds-varianter med helt nye smage, der er udsmykket på stringent, japansk vis.

Den populære bager er kendt som et af Københavns bedste bagerier – og i særdeleshed når vi kommer til fastelavnsbolle-sæsonen. Her flokkes københavnerne til de to butikker på Amager for at smage byens smukkeste fastelavnsbolle i unikke smagsvarianter, som fx yuzu eller matcha.

Hvor: Thorshavnsgade 26, 2300 København S og Ørestads Boulevard 49a, 2300 København S

LÆS OGSÅ De bedste fastelavnsboller i København

Bageri Benji i København
© Bageriet benji

Benji – Nørrebros mest populære gourmet-bageri

Hos Benji er det vaskeægte stjernestøv, der langer surdejsbrød over disken. Det er nemlig den tidligere Noma-kok Rasmus Kristensen, der har slået dørene op til den sprødeste krumme på Nørrebro.

Smagfulde kager, snaskede snegle og sprøde chouxer er bare noget af det lækre bagværk, stedet byder på – og det er fuldt fortjent, at Benji ofte kandiderer til det bedste bageri i København. MUMS!

Hvor: Fælledvej 23, 2200 København N

Københavns Bageri
© Københavns Bageri

Københavns Bageri – gourmet-bageri i Københavns nyeste bydel

På et roligt gadehjørne i Carlsberg Byen ligger et hyggeligt bageri, hvor du kan nyde smagfuld kaffe og intet mindre end fantastisk bagværk.

Allerede fra første åbningsdag var der rift om de måske bedste kardemommesnurrer i byen – og det er der en særlig grund til. Københavns Bageri er nemlig et samarbejde mellem ejerne af to andre særdeles populære bagere i København: Alice på Amager og Benji på Nørrebro.

Der er altså lagt op til de allersprødeste croissanter og saftige surdejsbrød, så det er med at lægge vejen forbi tidligt, før der meldes udsolgt.

Hvor: Flaskehalsen 22, 1799 København V

Collective bakery bageri i København
© Collective Bakery

Collective Bakery – innovativ bagerkunst på Nørrebro

Er du kaffeelsker, lyder navnet 'Collective Bakery' måske en anelse bekendt. Det er nemlig det kendte kafferisteri Coffee Collective, der har åbnet sin helt egen bager i København.

Ligesom i kaffebaren går passion, håndværk og nytænkning igen i den lille bagerbutik på Nørrebrogade. Her finder du – udover surdejsbrød, rugbrød og klassiske croissanter – nye navne som Birkessnegl, Kardemommeflet og den populære Citronbølge, der er lavet af restdej fra croissanterne og understreger bageriets bæredygtige fokus. Collective Bakery fokuserer i høj grad på sæsonens råvarer, og derfor kan du i løbet af året finde bagværk med blandt andet rabarber, hyldeblomst og bær i alle varianter.

Hvor: Nørrebrogade 176, 2200 København N

LÆS OGSÅ De bedste kaffebarer i København – til dig, der elsker en god kop kaffe.

Skipper bageri København
© Skipper bageri

Skipper bageri – ny bager i historisk bagerbutik

I en 100 år gammel bagerbutik på Østerbro er der åbnet en knap så gammel bagerforretning, hvor alt fra interiør til bagværk er helt friskt.

Hos Skipper kan du få alt fra signaturbrød og surdejsboller til kardemommesnurrer og snaskede kanelsnegle – og så må du for alt i verden ikke misse deres vanvittige pistaciecroissant.

Hvor: Østerbrogade 103, 2100 København Ø

Skuens bageri i København
© Skruens

Skruens – lille bageri med stor smag

I Nordvest er der dukket et lille, økologisk bageri op med tid til hyggelige snakke og høflig selvbetjening – og det har i den grad taget Nordvesterne med storm.

Her får du nemlig surdejsbrød, hvor du for alvor kan mærke kærligheden bag. Vælg mellem smagfulde surdejsboller eller -brød, saftige rugbrød og mundvandsdrivende surdejstoasts.

De søde sager kommer (indtil videre) fra Flere Fugle, men alle i området håber på, at ejeren en dag disker op med det selv – for hvis det bare tilnærmelsesvis er på niveau med brødet, bliver det i absolut topklasse.

Hvor: Mågevej 16, 2400 København NV

Apotek 57 bageri København
© Apotek 57

Apotek 57 – smukkeste bager i København

Hos Apotek 57 nyder du ikke blot smagen af dit friskkøbte bagværk – du kan i den grad også se frem til en servering, der er en fryd for øjet. Her finder du nemlig byens smukkeste, fyldte croissanter og de fineste kager, der får tænderne til at løbe i vand.

Deres surdejsboller med pisket smør og Vesterhavsost er blandt de bedste BMO’er i hele København. Men rygtet spreder sig hurtigt, så tag forbi til en rolig stund på en hverdag, eller tag dit bagværk med to-go, for der kan være godt fyldt op i weekenden.

Hvor: Fredericiagade 57, 1310 København K

LÆS OGSÅ her er de bedste rooftop-barer i København

Rondo bageri i København
© Rondo

Rondo – eksperimenterende bager på Nørrebro

På en sidegade til den travle Nørrebrogade ligger et økologisk bageri med en helt særlig specialitet. Udover saftige rugbrød, syrlige surdejsbrød og sprøde croissanter kan du her opleve en særlig evne til at mikse det salte køkken med vores elskede bagværk.

Rondo er især kendt for sine eminente focaccia-sandwiches, men du må ikke snyde dig selv for et af deres eksperimenterende wienerbrød i salte smagsvarianter, som fx en n'duja-croissant eller en løg-spandauer.

Hvor: Sjællandsgade 7, 2200 København N

For Emma bageri København
© For Emma

For Emma – måske den bedste glutenfrie bager i København

Det hele startede med en omsorgsfuld mor til en glutenintolerant datter, Emma. I manglen på ordentlige, glutenfrie produkter gik moren selv i køkkenet med missionen om at lave så lækre glutenfrie brød og kager, at selv Emmas glutenspisende venner også ville spise det.

Det endte ud i en så stor succes, at For Emma åbnede som bageri først i Vejle, så i Aarhus og nu på Frederiksberg i København. Her er alt – lige fra brød og boller til cookies og kager – både glutenfrit og laktosefrit, mens meget også er vegansk.

Hvor: Falkoner Alle 42, 2000 Frederiksberg

LÆS OGSÅ