Fastelavnsboller hos Wendorff Bagerierne
© Wendorff Bagerierne

Fastelavnsboller i Odense: Her er læsernes favoritter

Vi har spurgt, læserne har talt: Her er de ultimativt bedste fastelavnsboller i Odense - og bare rolig! Vi kommer også forbi andre fynske byer.

Fastelavnsboller i Odense

Hypen omkring fastelavnsboller har spredt sig fra øst til vest og er nu at finde i det ganske, danske land. Også fynboerne har taget den elskede spise til nye højder, og her kan man både mæske sig i gode gammeldags varianter med remonce og vaniljecreme eller prøve de mere kreative varianter.

Èt bageri har blandt andet en VM-fastelavnsbolle på menuen, så er du håndboldfan, har du nu endnu mere grund til at tage forbi ...

Vi har allieret os med vores læsere og udpeget de bedste fastelavnsboller i Odense og på Fyn.

Værsågod!

Fastelavnsboller hos Pistoria
© Pistoria

Pistoria

Pistoria tilbyder både klassiske fastelavnsboller for dem, der foretrækker den traditionelle udgave, og for de moderne typer kan man sætte tænderne i en croissant-fastelavnsbolle samt en åben bolle fyldt med flødeskum og pyntet med lækker glasur eller pulver.

Hvor: Møllevej 1, Skt Klemens, 5260 Odense S

Fastelavnsboller hos Wendorff Bagerierne
© Wendorff Bagerierne

Wendorff Bagerierne

Bliver det mere dansk end fastelavnsboller med rød grød? Det er imidlertid hvad du kan få hos Wendorff Bagerierne, der har udviklet den fine fastelavnsbolle i anledning af Håndboldherrernes VM.

Er du ikke til håndbold eller rød grød, kan du også sætte tænderne i en traditionel variant med creme, nougat, chokolade eller en vegansk udgave med hindbær.

På menuen finder du også hindbær, nougat eller sveske i wienerbrødsbolle samt citron/hvid chokolade eller kaffe/amaretto på vandbakkelse.

Altså: noget for enhver smag!

Hvor: Asylgade 16, Odense C, Hjallesevej 130, Odense M, Svendborgvej 92, Fåborg, Vestergade 165, Svendborg

Café Unika, Odense
© Café Unika

Café Unika

Flere læsere har anbefalet den Instagram-venlige Café Unikas fastelavnsboller, og at dømme ud fra caféens udbud er forventningerne skruet helt i vejret!

Vi må dog væbne os med tålmodighed hvad angår årets fastelavnsbollesortiment, som caféen endnu ikke har afsløret. Så mens vi venter, napper vi en vaffel.

Hvor: Albanigade 17, 5000 Odense

Fastelavnsbolle hos Mr. Torp
© Mr. Torp

Mr. Torp

I den lille, hyggelige café Mr. Torp kan du mæske dig i hele fire fristende fastelavnsboller. Den store udfordring finder du i at vælge...

Her kommer fastelavnsbollerne med kaffe og saltkaramel, æble, karamel og hvid chokolade, hindbær og Sarah Bernhard samt en variant med citron, yuzu og hvid chokolade. Vi er taget afsted!

Hvor: Vintapperstræde 47, 5000 Odense

Fastelavnsboller hos Baker Boys
© Baker Boys

Baker Boys

Den populære café mangler i skrivende stund stadig at afsløre årets fastelavnsbolleudbud, men mon ikke vi kan forvente ligeså gode varianter som sidste år?

Her bestod udvalget blandt andet af æble og hvidvin, sveske, karamel, nougat, hindbær og - selvfølgelig - de klassiske varianter også. Vi venter i spænding!

Hvor: Edisonsvej 52c, 5000 Odense og Blækhatten 1D, 5220 Odense

LÆS OGSÅ

Fastelavnsboller på Fyn

Er du ikke i Odense eller omegn, behøver du ikke undvære fastelavnsboller.

Vores søgen efter de bedste i Odense og på Fyn har også bragt os til andre byer, så der er lagt i kakkelovnen til en god fastelavnsbolle-pubcrawl.

Fastelavnsboller hos Hårby Bageri
© Hårby Bageri

Haarby Bageri, Haarby

Det er ikke forbeholdt moderne og hippe bagerier at kreere smukke og æstetiske fastelavnsboller, man næsten ikke har samvittighed til at spise.

Sådan en finder man blandt andet også hos Haarby Bageri, der har skabt en smuk fastelavnsbolle med fløde og chokolade og jordbær på toppen.

Blandt sortimentet finder du også gammeldags varianter med glasur, cremer og remonce.

Hvor: Algade 28, 5683 Haarby

Fastelavnsboller hos Horslunde Bageri
© Horslunde Bageri

Horslunde Bageri, Lolland

På Lolland gemmer sig en lille perle i form af Horslunde Bageri, og hvis du ynder at sætte tænderne i en god fastelavnsbolle, må du slå vejen forbi.

Bageriet har hele 16 forskellige varianter på menuen, så her er der i den grad noget for enhver smag.

Desuden er både karamel, cremer og kompotter hjemmelavede fra bunden, mens rommen er ægte og makronerne er lavet af marcipan. Ja tak!

Hvor: Hovedgaden 6, 4913 Horslunde

Fastelavnsbolle hos Vesterports Bageri
© Vesterports Bageri

Vesterport Bageri, Faaborg

Creme, chokolade og klassisk dej udgør den fabelagtige trio i det prisvindende Vesterport Bageris klassiske fastelavnsbolle, mens de åbne varianter består af henholdsvis fløde & creme, creme & hindbær, fløde & sveske, creme & nougat og creme & lemoncurd.

Der er også mere moderne varianter med blandt andet saltkaramel, Semlaboller, æble og kanel, og vi kunne blive ved.

Vi tager mod Faaborg i stedet!

Hvor: Vestergade 6, 5600 Faaborg

Fastelavnsboller hos Clausens, Kerteminde
© Clausens Bageri

Clausens Bageri, Kerteminde

Brunsviger er et must for ethvert bageri på Fyn, og hos Clausens i Kerteminde mødes brunsvigeren og fastelavnsbollen i en gammeldags variant med glasur på toppen, mens bageriet også tilbyder åbne udgaver med for eksempel fløde og karamelcreme - mums!

Hvor: Langegade 39, 5300 Kerteminde

LÆS OGSÅ