Fastelavnsboller med vaniljecreme
De lækre fastelavnsboller kan pyntes med glasur, hindbærpulver eller hvid chokolade – det er kun fantasien, som sætter grænser.
AfAnne au Chocolat
Fastelavnsboller med vaniljecreme
Til 16 personer
Det skal du bruge:
Fastelavnsbolle-dej
- 120 g smør
- 175 ml mælk
- 35 g gær
- 2 stk. æg
- 1 tsk. salt
- 30 g sukker
- 1/2 tsk. kardemomme, stødt
- 600 g mel
Remonce
- 50 g marcipan, revet
- 50 g sukker
- 50 g smør, blødt
Vaniljecreme
- 265 ml sødmælk
- 75 g sukker
- 1 stk. vaniljestang
- 3 stk. æggeblomme
- 22 g maizena
Glasur
- 1 dl flormelis
- 2 spsk. kakaopulver
Sådan gør du:
Fastelavnsbolle-dej
- Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk.
- Hæld blandingen i en skål eller gerne en røremaskine. Tilsæt gær, æg, salt, sukker og kardemomme og rør rundt.
- Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt, til dejen er blank, blød og smidig – og ikke klistrer fast til fingrene.
- Måske skal der bruges lidt mindre mel eller måske lidt mere.
- Dæk skålen med et rent opvredet viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted, 45 min.
- Remonce: Rør smør, sukker og marcipan sammen i en skål.
Vaniljecreme
- Bring mælken i kog sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn.
- Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og sigtet maizena.
- Fjern vaniljestangen. Hæld kogende mælk over i æggemassen, og pisk godt.
- Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner.
- Hæld straks cremen over i en skål, og køl den af.
Samling af fastelavnsbollerne
- Vend den hævede dej ud på et meldrysset bord, og rul den ud i en firkant på ca. 40 x 40 cm.
- Skær dejen ud i 16 firkanter à 10 cm x 10 cm. Læg 1 tsk. remonce og 1 spsk. vaniljecreme på midten af hver firkant.
- Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne for at sikre, at fyldet ikke løber ud under bagningen.
- Læg boller med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad fastelavnsbollerne hæve et lunt sted under viskestykket, ca. 45-55 min.
- Sæt ovnen på 200°, varmluft.
- Pensl de hævede boller med lidt mælk, og bag dem, 13-15 min., til de er flot gyldne.
- Køl fastelavnsbollerne lidt af på en bagerist. Lav glasur af flormelis, kakaopulver og lidt vand.
- Pynt fastelavnsbollerne med glasur og “krymmel”, og nyd dem nybagte.
Tip: Forslag til pynt: Pistacier, rosenblade, violsukker, hindbærpulver og hvide chokoladeperler.