© Anne au Chocolat

Opskrift på de lækreste gammeldags fastelavnsboller

Vi giver dig vores bud på de bedste gammeldags fastelavnsboller, så du selv kan give dig i kast med det populære bagværk derhjemme.

Gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bolledej

  • 15 g smør
  • 21 ml mælk
  • 4⅓ g gær
  • ¼ stk. æg
  • ¼ tsk. salt
  • 3¾ g sukker
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • 75 g mel

Remonce

  • 6¼ g revet marcipan
  • 6¼ g sukker
  • 6¼ g blødt smør

Vaniljecreme

  • 33 ml sødmælk
  • 9⅓ g sukker
  • ¼ stk. vaniljestang
  • stk. æggeblomme
  • 2¾ g maizena

Glasur

  • ¼ dl flormelis
  • ¼ spsk. kakaopulver

Sådan gør du

Bolledej

  1. Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen og tilsæt mælk.
  1. Hæld blandingen i en skål eller gerne en røremaskine. Tilsæt gær, æg, salt, sukker og kardemomme og rør rundt.
  1. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt, til dejen er blank, blød og smidig – og ikke klistrer fast til fingrene.
  1. Måske skal der bruges lidt mindre mel eller måske lidt mere.
  1. Dæk skålen med et rent opvredet viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted, 45 min.

Remonce

  1. Rør smør, sukker og marcipan sammen i en skål.

Vaniljecreme

  1. Bring mælken i kog sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn.
  1. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og sigtet maizena.
  1. Fjern vaniljestangen. Hæld kogende mælk over i æggemassen, og pisk godt.
  1. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner.
  1. Hæld straks cremen over i en skål, og køl den af.

Samling af fastelavnsbollerne

  1. Vend den hævede dej ud på et meldrysset bord, og rul den ud i en firkant på ca. 40 x 40 cm.
  1. Skær dejen ud i 16 firkanter à 10 cm x 10 cm. Læg 1 tsk. remonce og 1 spsk. vaniljecreme på midten af hver firkant.
  1. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne for at sikre, at fyldet ikke løber ud under bagningen.
  1. Læg boller med samlingen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir.
  1. Lad fastelavnsbollerne hæve et lunt sted under viskestykket, ca. 45-55 min.
  1. Sæt ovnen på 200°, varmluft.
  1. Pensl de hævede boller med lidt mælk, og bag dem, 13-15 min., til de er flot gyldne.
  1. Køl fastelavnsbollerne lidt af på en bagerist. Lav glasur af flormelis, kakaopulver og lidt vand.
  1. Pynt fastelavnsbollerne med glasur og “krymmel”, og nyd dem nybagte.

Pynt med pistacier, rosenblade, violsukker, hindbærpulver og hvide chokoladeperler.