© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Små citron-sandkager drysset med flormelis

De små kager er perfekte i størrelsen og en sød lille afslutning på en picnic.

Små citronkager

Kagerne minder lidt om en luftig sandkage, men er mere raffinerede og fine i smagen.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 20 g smør
  • ½ æg
  • 20 g sukker
  • 20 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ knivspids salt
  • ½ revet skal af ubehandlede citroner
  • smør til pensling
  • sigtet flormelis

Sådan gør du

  1. Smelt smørret.
  1. Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker.
  1. Det skal piskes godt, ca. 5 min.
  1. Bland hvedemel, bagepulver, salt og citronskal.
  1. Vend det forsigtigt i æggemassen sammen med det smeltede afkølede smør – brug en dejskraber.
  1. Fortsæt med at folde dejen sammen, til den samler sig.
  1. Lad dejen hvile på køl et par timer.
  1. Pensl dine forme med lidt smeltet smør – du kan sagtens bruge muffinforme.
  1. Fordel dejen i formene, og bag kagerne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 15 min., til de er gyldne.
  1. Mærk evt. efter med en kødnål, om kagerne er bagt.
  1. Hænger der dej ved, bages de lidt længere tid.
  1. Afkøl kagerne, før de vendes ud.
  1. Drys kagerne med lidt sigtet flormelis, før de serveres.

Anemonerne er kun til pynt, da de er giftige, så smag endelig ikke på dem!

PS Er du på jagt efter flere nemme og hurtige kager? Så læs med her.