
Heibergs chokoladekage med marcipan og nødder
Denne opskrift gemmer på både marcipan og fire forskellige slags nødder.
AfMorten Heiberg
Chokoladekage med marcipan og nødder
Opskrift til ca. 8 personer
Det skal du bruge:
- marcipan 100 g
- æg 3 stk., store
- vaniljestang ½ stk., god
- sukker 125 g
- mælk 1 dl
- mel 125 g
- kakaopulver 25 g
- bagepulver 1 tsk.
- pistaciekerner 25 g
- hasselnødder 35 g, ristede, afhindede og finthakkede
- mandler 25 g, ristede, afhindede og knuste
- valnødder 25 g
- mørk chokolade 60 g, grofthakket
- smør 125 g
Sådan gør du:
- Varm ovnen til 180°.
- Skær marcipanen i små stykker, kom dem i en skål. Rør æggene i marcipanen, lidt ad gangen, for at få den til at binde og blive glat.
- Skrab kornene fra vaniljestangen, og kom dem i marcipanblandingen sammen med sukker og mælk lidt efter lidt.
- Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, kom det i dejen, og tilsæt alle nødderne og chokoladen.
- Vend til sidst det smeltede, afkølede smør i.
- Kom dejen i en smurt sandkageform, og bag den i ca. 45 minutter.