© Frederikke Heiberg

Heibergs chokoladekage med marcipan og nødder

Denne opskrift gemmer på både marcipan og fire forskellige slags nødder.

Chokoladekage med marcipan og nødder

Opskrift til ca. 8 personer

Det skal du bruge:

  • marcipan 100 g
  • æg 3 stk., store
  • vaniljestang ½ stk., god
  • sukker 125 g
  • mælk 1 dl
  • mel 125 g
  • kakaopulver 25 g
  • bagepulver 1 tsk.
  • pistaciekerner 25 g
  • hasselnødder 35 g, ristede, afhindede og finthakkede
  • mandler 25 g, ristede, afhindede og knuste
  • valnødder 25 g
  • mørk chokolade 60 g, grofthakket
  • smør 125 g

Sådan gør du:

  1. Varm ovnen til 180°.
  2. Skær marcipanen i små stykker, kom dem i en skål. Rør æggene i marcipanen, lidt ad gangen, for at få den til at binde og blive glat.
  3. Skrab kornene fra vaniljestangen, og kom dem i marcipanblandingen sammen med sukker og mælk lidt efter lidt.
  4. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, kom det i dejen, og tilsæt alle nødderne og chokoladen.
  5. Vend til sidst det smeltede, afkølede smør i.
  6. Kom dejen i en smurt sandkageform, og bag den i ca. 45 minutter.