Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Heibergs chokoladekage med marcipan og nødder

Denne opskrift gemmer på både marcipan og fire forskellige slags nødder.

© Frederikke Heiberg

Chokoladekage med marcipan og nødder

Opskrift til ca. 8 personer

Det skal du bruge:

  • marcipan 100 g
  • æg 3 stk., store
  • vaniljestang ½ stk., god
  • sukker 125 g
  • mælk 1 dl
  • mel 125 g
  • kakaopulver 25 g
  • bagepulver 1 tsk.
  • pistaciekerner 25 g
  • hasselnødder 35 g, ristede, afhindede og finthakkede
  • mandler 25 g, ristede, afhindede og knuste
  • valnødder 25 g
  • mørk chokolade 60 g, grofthakket
  • smør 125 g

Sådan gør du:

  1. Varm ovnen til 180°.
  2. Skær marcipanen i små stykker, kom dem i en skål. Rør æggene i marcipanen, lidt ad gangen, for at få den til at binde og blive glat.
  3. Skrab kornene fra vaniljestangen, og kom dem i marcipanblandingen sammen med sukker og mælk lidt efter lidt.
  4. Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, kom det i dejen, og tilsæt alle nødderne og chokoladen.
  5. Vend til sidst det smeltede, afkølede smør i.
  6. Kom dejen i en smurt sandkageform, og bag den i ca. 45 minutter.

Relaterede Artikler