Små julekager
© Styling Lone Kjær, Foto Tia Borgsmidt

Opskrift på krydrede julekager med æble, tørrede frugter og cognac

Fine, små velkrydrede julekager med en pikant smag af cognac og et lækkert fyld af æble, figner, dadler, nødder og naturligvis chokolade.

Krydrede julekager med æble, tørrede frugter og cognac

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 små kager

  • 75 g tørrede figner
  • 75 g medjool-dadler
  • 1 dl cognac
  • 50 g valnødder
  • 8⅓ g mørk chokolade
  • 16 g blødt smør
  • 16 g muscovadosukker (kan erstattes af brun farin)
  • æg
  • 33 g hvedemel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. stødt ingefær
  • ⅓ tsk. stødt kanel
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • ¼ dl mørk sirup
  • ¼ stort æble
  • lidt sigtet flormelis til pynt

Sådan gør du

  1. Hak de tørrede frugter fint, og læg dem i en skål.
  1. Hæld cognac over, og lad frugterne trække et par timer.
  1. Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
  1. Hak nødder og chokolade groft.
  1. Rør smør og muscovadosukker godt sammen.
  1. Tilsæt æggene et ad gangen.
  1. Bland hvedemel med bagepulver og krydderier, og rør i dejen sammen med hakkede nødder, chokolade og mørk sirup.
  1. Skær æblet i kvarte, fjern kernehus, og riv æblet groft.
  1. Vend de tørrede frugter, resten af væden og revet æble i dejen.
  1. Fordel dejen i små smurte forme, og bag kagerne i midten af ovnen i ca. 15 min.
  1. Mærk efter med en kødnål, om kagerne er bagt.
  1. Hænger der dej ved, bages kagerne lidt længere tid.
  1. Tag kagerne ud, og afkøl, før de drysses med sigtet flormelis.

I stedet for små kager kan du bage en stor smuk julekage. Brug en fin kageform, og bag kagen i ca. 40 min.

LÆS OGSÅ