Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Julevafler med et twist

Server de klassiske vafler med en luftig skovbærskum og spis dem juleaftensmorgen.

© Foto: Pernille Greve, Opskrift: Marie Melchior, Styling og design: Lone Monna

Julevafler serveret med skovbærskum

10-12 stk.

Det skal du bruge:

Dej

  • 350 g hvedemel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1⁄2 tsk. salt
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 75 g sukker
  • 2 æg
  • 1 dl solsikkeolie
  • 5 dl mælk

Skovbærskum

  • 1⁄2 dl piskefløde
  • 2 spsk. florsukker
  • 3 spsk. skovbærsyltetøj

Pynt

  • Solbærstøv

Sådan gør du:

  1. Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
  2. Kom vaniljesukker og sukker i skålen med melblandingen.
  3. Tilsæt æg og olie. Pisk dejen sammen med en håndmikser. Hæld mælken i, og pisk til en ensartet dej.
  4. Tænd vaffeljernet, og bag vaflerne.
  5. Pisk fløden til skum. Vend florsukker og syltetøj i skummet.
  6. Servér vaflerne med skovbærskum, og pynt med solbærstøv.

Relaterede Artikler