
Julevafler med et twist
Server de klassiske vafler med en luftig skovbærskum og spis dem juleaftensmorgen.
AfMarie Melchior
Julevafler serveret med skovbærskum
10-12 stk.
Det skal du bruge:
Dej
- 350 g hvedemel
- 3 tsk. bagepulver
- 1⁄2 tsk. salt
- 1 spsk. vaniljesukker
- 75 g sukker
- 2 æg
- 1 dl solsikkeolie
- 5 dl mælk
Skovbærskum
- 1⁄2 dl piskefløde
- 2 spsk. florsukker
- 3 spsk. skovbærsyltetøj
Pynt
- Solbærstøv
Sådan gør du:
- Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Kom vaniljesukker og sukker i skålen med melblandingen.
- Tilsæt æg og olie. Pisk dejen sammen med en håndmikser. Hæld mælken i, og pisk til en ensartet dej.
- Tænd vaffeljernet, og bag vaflerne.
- Pisk fløden til skum. Vend florsukker og syltetøj i skummet.
- Servér vaflerne med skovbærskum, og pynt med solbærstøv.