Ultra-nem chokoladekage med et strejf af chili

Den nemme klassiker når nye højder.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Chokoladekagen er ultranem at bage og har et strejf af chili i smagen. Baggrundens farve er Etruscan Red fra Flügger. Brun keramiktallerken fra HK Living, sort tallerken fra The Travelling Band, hvid og grå keramiktallerken er loppefund, sorte skeer fra Gense.

Chokoladekage med chili og rosenpeber

Ca. 8 stykker

Denne chokoladekage er meget simpel, men den smager vidunderligt med et lille strejf af chili og rosenpeber. Servér med en pisket cremefraiche ved siden af.

Det skal du bruge:

Chokoladekage

  • 100 g smør
  • 100 g mørk chokolade (70%)
  • 150 g rørsukker
  • 3 æg
  • 50 g ølandshvedemel
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. chilipulver

Tilbehør

  • 2 dl cremefraiche (38%)
  • ½ tsk. stødt kanel

Pynt

  • Rosenpeber
  • Tørret blå kornblomst

Sådan gør du:

Chokoladekage

  1. Tænd ovnen på 180°, og beklæd en springform på ca. 22 cm i diameter med bagepapir.
  2. Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad ved svag varme. Rør massen ensartet.
  3. Pisk rørsukker og æg skummende.
  4. Tilsæt ølandshvede og krydderier, og pisk til en lys og luftig blanding.
  5. Vend chokolade-smør-blandingen i dejen, til den er ensartet.
  6. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ca. 30 min.
  7. Afkøl kagen, før den skæres ud, og pynt med knust rosenpeber og blå kornblomst.
  8. Pisk cremefraichen tyk, og servér den til kagen med et drys kanel.