Denne chokoladekage er meget simpel, men den smager vidunderligt med et lille strejf af chili og rosenpeber. Servér med en pisket cremefraiche ved siden af.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
stykker
Chokoladekage
25
g
smør
25
g
mørk chokolade (70%)
37
g
rørsukker
¾
æg
12
g
ølandshvedemel
¼
tsk.
stødt kanel
¼
tsk.
stødt ingefær
¼
tsk.
chilipulver
Tilbehør
½
dl
cremefraiche (38%)
¼
tsk.
stødt kanel
Pynt
Rosenpeber
Tørret blå kornblomst
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°, og beklæd en springform på ca. 22 cm i diameter med bagepapir.
Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad ved svag varme. Rør massen ensartet.
Pisk rørsukker og æg skummende.
Tilsæt ølandshvede og krydderier, og pisk til en lys og luftig blanding.
Vend chokolade-smør-blandingen i dejen, til den er ensartet.
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ca. 30 min.
Afkøl kagen, før den skæres ud, og pynt med knust rosenpeber og blå kornblomst.
Pisk cremefraichen tyk, og servér den til kagen med et drys kanel.