Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

10 lækre lagkager, der får tænderne til at løbe i vand

Hvis du skal forkæle dine gæster, er en lækker lagkage et sikkert hit. Vi har samlet 10 lagkageopskrifter, så du kan finde den helt rigtige, uanset om du er til chokolade, is, marengs, jordbær eller måske er helt ovre i en raw-lagkage.

Marengslagkage med jordbær

© Anders Schønnemann

Lagkage med marengs og jordbær

Denne luftige lagkage med marengsbunde og friske jordbær er en skøn sommerdessert og et godt alternativ til den klassiske jordbær med fløde.

Den sprøde marengs spiller perfekt sammen med de sommersøde jordbær og den cremede flødeskum, og det er det perfekte punktum på en god aften.

På andre årstider kan du overveje at erstatte jordbærrene med andre frugter såsom mango, hindbær – eller lige, hvad du har lyst til.

Fødselsdagslagkage med lakrids, hindbær og blåbær

© Anders Schønnemann

Lagkage hører til fødselsdag

Morten Heibergs formidable fødselsdagslagkage er en klassisk lagkage med et twist i form af lakrids og friske bær.

Lagkagebundene er selvfølgelig hjemmelavede i en springform, så de er godt tykke og dejligt svampede, og de går godt i spænd med lakridsflødeskummet og syrligheden fra hindbær og blåbær.

Svampet chokoladelagkage med kaffe, whisky og røg

© Blueberry Tales

Lagkage med chokolade

Du går aldrig galt i byen med en god chokoladelagkage, og denne overdådige lagkage i fire lag med svampede chokoladebunde, røget chokoladecreme og whiskykaramelsauce er et fantastisk bud.

Chokoladecremen får den røgede smagsnuance fra Lapsang Souchong-teblade, og karamelsaucen binder lagkagen sammen med sød karamel, god bourbon og en lille knivspids salt.

lagkage med bananer

© Lars Ranek

Lagkage med bananer

Bananer går generelt rigtig godt i en lagkage. Men i denne opskrift har de fået et lille twist – bananerne er nemlig flamberet. Bananerne lægges på en knasende hasselnøddebund og sammen skaber de den perfekte lagkage.

lagkage rawcake med bær

© Wichmann+bendtsen

Rawcake med bær

Denne lækre raw-lagkage med dadler, hindbær og kokos kan sagtens laves dagen før, så behøver du ikke stresse på selve dagen.

Da den er raw, skal den jo ikke bages; det kræver bare en foodprocessor og lidt plads i fryseren, og så kan du servere en forfriskende og flot lagkage, der smager friskt og lækkert. Du finder opskriften her.

Sportskage opskrift lagkage

© La Glace

Den ikoniske sportskage

Uanset hvor du er fra i landet, så har du sikkert hørt om Sportskagen fra La Glace i København. Og nu kan du lære at lave den ikoniske kage selv. Find ud af hvordan her.

Nem islagkage med kokos, jordbær og mørk rom

© Anders Schønnemann

Islagkage er altid en god idé

Denne islagkage med kokos og jordbær er nem og hurtig at lave aftenen før, og den lækre kokosiscreme får lidt modspil af de friske jordbær og rommen, der giver lidt dybde i smagen.

Du skal blot piske flødeskum med kokos, citrusskal og kondenseret mælk, lægge lagkagen sammen, og så skal den i fryseren natten over.

Lagkage med hvid chokolade og luftig citronfromage

© martinkaufmann.dk

En lækker lagkage med hvid chokolade

Mette Juulsgaard var den fortjente vinder af BO BEDRE's chokoladekonkurrence i 2013. Her er Mette Juulsgaardsopskrift på lagkage. Den er lidt overdreven på den allerbedste måde med hvide chokoladebunde, citronfromage og lakridspulver i skøn forening.

Lagkagebundene med hvid chokolade bliver mere kompakte og lidt mere brownie-agtige end almindelige lagkagebunde, og det udlignes meget elegant af den friske citrussmag fra citronfromagen og det grove lakridspulver.

Sprød lagkage med hasselnøddebunde, chokolademousse og rabarber

© Ulf Svane

Lagkage med chokolademousse

Chokolademousse og rabarber er fantastiske sammen, og det bliver kun bedre mellem knasende sprøde hasselnøddebunde.

Morten Heiberg har fremtryllet en fremragende lagkage, hvor bundene laves af sprødristede hasselnødder, der finthakkes og blandes med luftige æggehvider og sprøjtes i et fint spiralmønster, så kagen er mindst lige så lækker at se på, som den er at spise.

Lagkage med chokolade, appelsin og hjemmelavet vaniljekagecreme

© Joachim Wichmann

Lagkage med appelsin og chokoladestykker

Denne lagkage med appelsin, chokoladestykker og kagecreme er rigtigt nem at lave og kræver blot, at du laver kagecremen. Der er selvfølgelig tale luksusudgaven, hvilket vil sige hjemmelavet kagecreme med ægte vaniljekorn.

Når cremen er lavet, skal kagen blot lægges sammen med appelsinmarmelade, hakket chokolade, flødeskum og så selvfølgelig din fantastiske kagecreme.

Relaterede Artikler