10 lækre lagkager, der får tænderne til at løbe i vand

Hvis du skal forkæle dine gæster, er en lækker lagkage et sikkert hit. Vi har samlet 10 lagkageopskrifter, så du kan finde den helt rigtige, uanset om du er til chokolade, is, marengs, jordbær eller måske er helt ovre i en raw-lagkage.

Marengslagkage med jordbær
© Anders Schønnemann

Denne luftige lagkage med marengsbunde og friske jordbær er en skøn sommerdessert og et godt alternativ til den klassiske jordbær med fløde.

Den sprøde marengs spiller perfekt sammen med de sommersøde jordbær og den cremede flødeskum, og det er det perfekte punktum på en god aften.

På andre årstider kan du overveje at erstatte jordbærrene med andre frugter såsom mango, hindbær – eller lige, hvad du har lyst til.

Fødselsdagslagkage med lakrids, hindbær og blåbær
© Anders Schønnemann

Morten Heibergs formidable fødselsdagslagkage er en klassisk lagkage med et twist i form af lakrids og friske bær.

Lagkagebundene er selvfølgelig hjemmelavede i en springform, så de er godt tykke og dejligt svampede, og de går godt i spænd med lakridsflødeskummet og syrligheden fra hindbær og blåbær.

Svampet chokoladelagkage med kaffe, whisky og røg
© Blueberry Tales

Du går aldrig galt i byen med en god chokoladelagkage, og denne overdådige lagkage i fire lag med svampede chokoladebunde, røget chokoladecreme og whiskykaramelsauce er et fantastisk bud.

Chokoladecremen får den røgede smagsnuance fra Lapsang Souchong-teblade, og karamelsaucen binder lagkagen sammen med sød karamel, god bourbon og en lille knivspids salt.

Nemme minilagkager med lakridsskum, bær og makroner
© Tia Borgsmidt

Disse små minilagkager er skønne til kaffen eller måske til børnefødselsdagen, og de er rigtigt nemme at lave.

Minilagkagerne indeholder kun 6 ingredienser: bær, lagkagebunde, makroner, piskefløde, lakridspulver og flormelis.

Det bliver nærmest ikke nemmere, og så kan alle få en hel lagkage hver med fantastisk smag af lakridsflødeskum og sød glasur med bær.

Frisk raw-lagkage med hindbær og kokos
© Signe Moesby Leth

Denne lækre raw-lagkage med cashewnødder, dadler, hindbær og kokos skal laves dagen før, så hvis du skal have gæster, behøver du ikke stresse på selve dagen.

Da den er raw, skal den jo ikke bages; det kræver bare en foodprocessor og lidt plads i fryseren, og så kan du servere en forfriskende og flot lagkage, der smager friskt og lækkert.

Gammeldags flødeskumslagkage
© Per Ranung

Du kan næsten ikke sige lagkage uden at sige flødeskum, og denne klassiske lagkage er den ultimative flødeskumsdessert.

Hjemmebagte lagkagebunde toppet med friske hindbær og jordbær samt rigelige mængder flødeskum – hvad mere kan man ønske sig? Denne gammeldags flødeskumslagkage smager lige, som den skal, og den er især god med friske sommerbær.

Nem islagkage med kokos, jordbær og mørk rom
© Anders Schønnemann

Denne islagkage med kokos og jordbær er nem og hurtig at lave aftenen før, og den lækre kokosiscreme får lidt modspil af de friske jordbær og rommen, der giver lidt dybde i smagen.

Du skal blot piske flødeskum med kokos, citrusskal og kondenseret mælk, lægge lagkagen sammen, og så skal den i fryseren natten over.

Lagkage med hvid chokolade og luftig citronfromage
© martinkaufmann.dk

Mette Juulsgaard var den fortjente vinder af BO BEDRE's chokoladekonkurrence i 2013. Her er Mette Juulsgaardsopskrift på lagkage. Den er lidt overdreven på den allerbedste måde med hvide chokoladebunde, citronfromage og lakridspulver i skøn forening.

Lagkagebundene med hvid chokolade bliver mere kompakte og lidt mere brownie-agtige end almindelige lagkagebunde, og det udlignes meget elegant af den friske citrussmag fra citronfromagen og det grove lakridspulver.

Sprød lagkage med hasselnøddebunde, chokolademousse og rabarber
© Ulf Svane

Chokolademousse og rabarber er fantastiske sammen, og det bliver kun bedre mellem knasende sprøde hasselnøddebunde.

Morten Heiberg har fremtryllet en fremragende lagkage, hvor bundene laves af sprødristede hasselnødder, der finthakkes og blandes med luftige æggehvider og sprøjtes i et fint spiralmønster, så kagen er mindst lige så lækker at se på, som den er at spise.

Lagkage med chokolade, appelsin og hjemmelavet vaniljekagecreme
© Joachim Wichmann

Denne lagkage med appelsin, chokoladestykker og kagecreme er rigtigt nem at lave og kræver blot, at du laver kagecremen. Der er selvfølgelig tale luksusudgaven, hvilket vil sige hjemmelavet kagecreme med ægte vaniljekorn.

Når cremen er lavet, skal kagen blot lægges sammen med appelsinmarmelade, hakket chokolade, flødeskum og så selvfølgelig din fantastiske kagecreme.

Relaterede Artikler