14 lækre lagkager, der får tænderne til at løbe i vand

Hvis du skal forkæle dine gæster, er en lækker lagkage et sikkert hit. Vi har samlet 14 lagkageopskrifter, så du kan finde den helt rigtige, uanset om du er til chokolade, is, marengs, jordbær eller måske er helt ovre i en raw-lagkage.

Fødselsdagslagkage med chokolade
© Anne au Chocolat

Fødselsdagslagkage med chokolade

Et festfyrværkeri af en lagkage. Lav dine egne lagkagebunde og fyld lagene med hindbærcoulis, cremet fyld med vaniljesmag og pynt med blåbær og chokolade på toppen. Du finder opskriften her.

Lagkagebunde og crème pâtissière kan sagtens laves dagen før.

Chokolade og marengs lagkage med passionsfrugtskum
© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Chokolademarengskage med passionsfrugtskum

De lækreste bunde med cremet lagkagefyld. Der er sprød chokolademarengs med blød passionsfrugtskum og fin pynt til dessert. Bages marengsbundene i god tid, tager det ikke lang tid at lave kagen.

Du finder opskriften her.

Marengslagkage med jordbær
© Anders Schønnemann

Lagkage med marengs og jordbær

Denne luftige lagkage med marengsbunde og friske jordbær er en skøn sommerdessert og et godt alternativ til den klassiske jordbær med fløde.

Den sprøde marengs spiller perfekt sammen med de sommersøde jordbær og den cremede flødeskum, og det er det perfekte punktum på en god aften.

På andre årstider kan du overveje at erstatte jordbærrene med andre frugter såsom mango, hindbær – eller lige, hvad du har lyst til.

Find opskriften på marengslagkagen her.

Othello lagkage i en moderne version
© Lars Ranek

Den klassiske Othello lagkage i nye klæder

Hvis du er på jagt efter en lagkage, som virkelig udstråler fest og farver, så har du fundet den rette her.

Ditte Julie fra den Store Bagedyst deler her sin opskrift på et festfyrværkeri af en Othello lagkage med kagecreme, Kirsebær/portvinssylt og den flotteste glaze. Det er en svær opskrift, men hvis du er øvet i et køkken er det det hele værd.

Fødselsdagslagkage med lakrids, hindbær og blåbær
© Anders Schønnemann

Lagkage hører til fødselsdag

Morten Heibergs formidable fødselsdagslagkage er en klassisk lagkage med et twist i form af lakrids og friske bær. Du finder den lækre opskrift her.

Lagkagebundene er selvfølgelig hjemmelavede i en springform, så de er godt tykke og dejligt svampede, og de går godt i spænd med lakridsflødeskummet og syrligheden fra hindbær og blåbær.

Svampet chokoladelagkage med kaffe, whisky og røg
© Atelier Ea / Camilla Drost

Lagkage med chokolade

Du går aldrig galt i byen med en god chokoladelagkage, og denne overdådige lagkage i fire lag med svampede chokoladebunde, røget chokoladecreme og whiskykaramelsauce er et fantastisk bud.

Chokoladecremen får den røgede smagsnuance fra Lapsang Souchong-teblade, og karamelsaucen binder lagkagen sammen med sød karamel, god bourbon og en lille knivspids salt.

Find vores faste blogger Atelier Eas bedste opskrift på lagkage med chokolade her.

Lagkage med bananer
© Lars Ranek

Lagkage med bananer

Bananer går generelt rigtig godt i en lagkage. Men i denne opskrift har de fået et lille twist – bananerne er nemlig flamberet. Bananerne lægges på en knasende hasselnøddebund og sammen skaber de den perfekte lagkage.

Dessertlagkage med rabarber og portvin
© Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Dessertlagkage med rabarber og portvin

En gammeldags lagkage er den perfekte dessert til en rigtig fødselsdagsmiddag – eller andre fejringer. Den er fyldt med vaniljecreme og rabarberkompot, og samles af de lækreste sukkerbrødsbunde.

Har du ikke rabarber i fryseren, så fås de i velassorterede supermarkeder på frost. Alternativt kan du bruge hindbær i stedet.

Find opskriften her.

Lagkage: Rawcake med bær og spiselige blomster
© Wichmann+bendtsen

Lagkage ala Rawcake med bær

Denne lækre raw-lagkage med dadler, hindbær og kokos kan sagtens laves dagen før, så behøver du ikke stresse på selve dagen.

Da den er raw, skal den jo ikke bages; det kræver bare en foodprocessor og lidt plads i fryseren, og så kan du servere en forfriskende og flot lagkage, der smager friskt og lækkert. Du finder opskriften her.

Sportskage fra La Glace: Opskrift på ikonisk lagkage
© La Glace

Den ikoniske sportskage

Uanset hvor du er fra i landet, så har du sikkert hørt om Sportskagen fra La Glace i København. Og nu kan du lære at lave den ikoniske kage selv. Find ud af hvordan her.

Nem islagkage med kokos, jordbær og mørk rom
© Anders Schønnemann

Islagkage er altid en god idé

Denne islagkage med kokos og jordbær er nem og hurtig at lave aftenen før, og den lækre kokosiscreme får lidt modspil af de friske jordbær og rommen, der giver lidt dybde i smagen.

Du skal blot piske flødeskum med kokos, citrusskal og kondenseret mælk, lægge lagkagen sammen, og så skal den i fryseren natten over.

Lagkage med hvid chokolade og luftig citronfromage
© martinkaufmann.dk

En lækker lagkage med hvid chokolade

Mette Juulsgaard var den fortjente vinder af BO BEDRE's chokoladekonkurrence i 2013. Her er Mette Juulsgaardsopskrift på lagkage. Den er lidt overdreven på den allerbedste måde med hvide chokoladebunde, citronfromage og lakridspulver i skøn forening.

Lagkagebundene med hvid chokolade bliver mere kompakte og lidt mere brownie-agtige end almindelige lagkagebunde, og det udlignes meget elegant af den friske citrussmag fra citronfromagen og det grove lakridspulver.

Sprød lagkage med hasselnøddebunde, chokolademousse og rabarber
© Ulf Svane

Lagkage med chokolademousse

Chokolademousse og rabarber er fantastiske sammen, og det bliver kun bedre mellem knasende sprøde hasselnøddebunde.

Morten Heiberg har fremtryllet en fremragende lagkage, hvor bundene laves af sprødristede hasselnødder, der finthakkes og blandes med luftige æggehvider og sprøjtes i et fint spiralmønster, så kagen er mindst lige så lækker at se på, som den er at spise. Du finder Morten Heibergs opskrift på lagkagen her.

Lagkage med chokolade, appelsin og hjemmelavet vaniljekagecreme
© Joachim Wichmann

Lagkage med appelsin og chokoladestykker

Denne lagkage med appelsin, chokoladestykker og kagecreme er rigtigt nem at lave og kræver blot, at du laver kagecremen. Der er selvfølgelig tale luksusudgaven, hvilket vil sige hjemmelavet kagecreme med ægte vaniljekorn.

Når cremen er lavet, skal kagen blot lægges sammen med appelsinmarmelade, hakket chokolade, flødeskum og så selvfølgelig din fantastiske kagecreme.