Der er sprød chokolademarengs med blød passionsfrugtskum og fin pynt til dessert. Bages marengsbundene i god tid, tager det ikke lang tid at lave kagen.
Det skal du bruge:
Chokolademarengs
1 dl æggehvider, evt. pasteuriserede
1⁄2 tsk. hvidvinseddike
200 g sukker
100 g mørk chokolade
Passionsfrugtskum
5 dl piskefløde
5 modne passionsfrugter
Pynt
Lakrids by Bülow-passionsfrugt- kugler
Stedmoderblomster til pynt
Lidt kakaopulver til drys
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 100°.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike, og pisk yderligere et øjeblik.
Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og afkøl. Vend forsigtigt smeltet chokolade i massen, så der dannes striber, og massen bliver marmoreret.
Fordel skødesløst marengsmassen på to bageplader med bagepapir, så den danner to runde bunde.
Bag marengsene i ovnen i 60 min. Afkøl marengsene.
Pisk fløden til let skum.
Halvér passionsfrugterne. Pres saft og kerner ud i en skål.
Si kernerne fra, og vend forsigtigt saften i flødeskummet.
Læg marengskagen sammen med passionsfrugtskum, og pynt med passionsfrugtkugler, stedmoderblomster og et drys kakaopulver.