Der er sprød chokolademarengs med blød passionsfrugtskum og fin pynt til dessert. Bages marengsbundene i god tid, tager det ikke lang tid at lave kagen.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Chokolademarengs
¼
dl
æggehvider, evt. pasteuriserede
¼
tsk.
hvidvinseddike
50
g
sukker
25
g
mørk chokolade
Passionsfrugtskum
1¼
dl
piskefløde
1¼
modne passionsfrugter
Pynt
lakrids by Bülow-passionsfrugtkugler
stedmoderblomster til pynt
lidt kakaopulver til drys
Sådan gør du
Tænd ovnen på 100°.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike, og pisk yderligere et øjeblik.
Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og afkøl. Vend forsigtigt smeltet chokolade i massen, så der dannes striber, og massen bliver marmoreret.
Fordel skødesløst marengsmassen på to bageplader med bagepapir, så den danner to runde bunde.
Bag marengsene i ovnen i 60 min. Afkøl marengsene.
Pisk fløden til let skum.
Halvér passionsfrugterne. Pres saft og kerner ud i en skål.
Si kernerne fra, og vend forsigtigt saften i flødeskummet.
Læg marengskagen sammen med passionsfrugtskum, og pynt med passionsfrugtkugler, stedmoderblomster og et drys kakaopulver.