Chokolademarengskage med blødt passionsfrugtskum

Desserten er superflot og smager lige så godt.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Chokolademarengskage med passionsfrugtskum

8 personer

Der er sprød chokolademarengs med blød passionsfrugtskum og fin pynt til dessert. Bages marengsbundene i god tid, tager det ikke lang tid at lave kagen.

Det skal du bruge:

Chokolademarengs

  • 1 dl æggehvider, evt. pasteuriserede
  • 1⁄2 tsk. hvidvinseddike
  • 200 g sukker
  • 100 g mørk chokolade

Passionsfrugtskum

  • 5 dl piskefløde
  • 5 modne passionsfrugter

Pynt

  • Lakrids by Bülow-passionsfrugt- kugler
  • Stedmoderblomster til pynt
  • Lidt kakaopulver til drys

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 100°.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike, og pisk yderligere et øjeblik.
  3. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast.
  4. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og afkøl. Vend forsigtigt smeltet chokolade i massen, så der dannes striber, og massen bliver marmoreret.
  5. Fordel skødesløst marengsmassen på to bageplader med bagepapir, så den danner to runde bunde.
  6. Bag marengsene i ovnen i 60 min. Afkøl marengsene.
  7. Pisk fløden til let skum.
  8. Halvér passionsfrugterne. Pres saft og kerner ud i en skål.
  9. Si kernerne fra, og vend forsigtigt saften i flødeskummet.
  10. Læg marengskagen sammen med passionsfrugtskum, og pynt med passionsfrugtkugler, stedmoderblomster og et drys kakaopulver.