Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Chokolademarengskage med blødt passionsfrugtskum

Desserten er superflot og smager lige så godt.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Chokolademarengskage med passionsfrugtskum

8 personer

Der er sprød chokolademarengs med blød passionsfrugtskum og fin pynt til dessert. Bages marengsbundene i god tid, tager det ikke lang tid at lave kagen.

Det skal du bruge:

Chokolademarengs

  • 1 dl æggehvider, evt. pasteuriserede
  • 1⁄2 tsk. hvidvinseddike
  • 200 g sukker
  • 100 g mørk chokolade

Passionsfrugtskum

  • 5 dl piskefløde
  • 5 modne passionsfrugter

Pynt

  • Lakrids by Bülow-passionsfrugt- kugler
  • Stedmoderblomster til pynt
  • Lidt kakaopulver til drys

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 100°.
  2. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike, og pisk yderligere et øjeblik.
  3. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast.
  4. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og afkøl. Vend forsigtigt smeltet chokolade i massen, så der dannes striber, og massen bliver marmoreret.
  5. Fordel skødesløst marengsmassen på to bageplader med bagepapir, så den danner to runde bunde.
  6. Bag marengsene i ovnen i 60 min. Afkøl marengsene.
  7. Pisk fløden til let skum.
  8. Halvér passionsfrugterne. Pres saft og kerner ud i en skål.
  9. Si kernerne fra, og vend forsigtigt saften i flødeskummet.
  10. Læg marengskagen sammen med passionsfrugtskum, og pynt med passionsfrugtkugler, stedmoderblomster og et drys kakaopulver.

Relaterede Artikler