© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Chokolademarengskage med blødt passionsfrugtskum

Desserten er superflot og smager lige så godt.

Chokolademarengskage med passionsfrugtskum

Der er sprød chokolademarengs med blød passionsfrugtskum og fin pynt til dessert. Bages marengsbundene i god tid, tager det ikke lang tid at lave kagen.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Chokolademarengs

  • ¼ dl æggehvider, evt. pasteuriserede
  • ¼ tsk. hvidvinseddike
  • 50 g sukker
  • 25 g mørk chokolade

Passionsfrugtskum

  • 1¼ dl piskefløde
  • modne passionsfrugter

Pynt

  • lakrids by Bülow-passionsfrugtkugler
  • stedmoderblomster til pynt
  • lidt kakaopulver til drys

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 100°.
  1. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt eddike, og pisk yderligere et øjeblik.
  1. Tilsæt gradvist sukkeret, og pisk, indtil marengsen er tyk, hvid og fast.
  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og afkøl. Vend forsigtigt smeltet chokolade i massen, så der dannes striber, og massen bliver marmoreret.
  1. Fordel skødesløst marengsmassen på to bageplader med bagepapir, så den danner to runde bunde.
  1. Bag marengsene i ovnen i 60 min. Afkøl marengsene.
  1. Pisk fløden til let skum.
  1. Halvér passionsfrugterne. Pres saft og kerner ud i en skål.
  1. Si kernerne fra, og vend forsigtigt saften i flødeskummet.
  1. Læg marengskagen sammen med passionsfrugtskum, og pynt med passionsfrugtkugler, stedmoderblomster og et drys kakaopulver.