Limetærte: En nytænkt udgave af den franske Tarte au citron

Delikat opskrift på limetærte med marengs, der balancerer perfekt mellem det syrlige og det søde.

Limetærte med brændte marengs

Limetærte med brændt marengs

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Mørdej

  • 10 g flormelis
  • 10 g mandelmel
  • 25 g hvedemel
  • 20 g smør
  • ¼ Nip salt
  • ¼ æggeblomme

Fyld

  • ½ blade husblas
  • ½ dl limetærte
  • ¼ økolime (revet limeskal)
  • 60 g sukker
  • ½ æg
  • ¾ æggeblommer
  • 15 g smør

Marengs

  • ½ æggehvider
  • 30 g sukker

Sådan gør du

  1. Bland flormelis, mandelmel og mel. Og smuldr smørret i blandingen.
  1. Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med æggeblomme.
  1. Læg den i køleskabet ca. 30 min. Rul herefter dejen ud og læg den i en tærteform på ca. 22 cm i diameter.
  1. Dæk tærtebunden med bagepapir og fyld op med tørrede bønner, linser eller kikærter, så siderne holdes på plads under bagningen.
  1. Bag tærtebunden 15 min. ved 175°.
  1. Fjern papir og bønner.
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 min.
  1. Bring limesaft, limeskal og sukker i kog i en gryde. Tag herefter gryden af varmen.
  1. Pisk æg og æggeblommer sammen og tilsæt den varme limelage, mens der piskes.
  1. Smelt husblassen i den varme creme, skær smørret i små stykker og pisk dem i lidt ad gangen.
  1. Hæld cremen i den bagte tærtebund og sæt den koldt til cremen er helt stivnet, og tærten er kold.
  1. Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret i lidt ad gangen.
  1. Pisk til marengsen er luftig og sej, og kom den i en sprøjtepose.
  1. Sprøjt marengsen ud i toppe, små og store, og gratinér dem med en gasbrænder.
  1. Servér straks.

Skal tærten serveres senere, så vent med marengsen til lige inden servering. Selve tærten holder sig fint nogle dage på køl.