© Anders Schønnemann

Islagkage med kokos og jordbær

Sommerens bedste islagkage med kokosis, mørk rom, jordbær og flødeskum.

Islagkage med kokos og jordbær

Is og frugt skaber skønne sommerdesserter. Vi topper på med en mørk rom og laver en islagkage, der ikke lader et eneste smagsløg uberørt - med garanti.

Opskrift af Lone Kjær

Ca. 8 personer

KOKOSIS

Det skal du bruge:

  • citron 1 stk, økologisk
  • lime 1 stk
  • piskefløde 5 dl
  • sød kondenseret mælk 1 dåse (397 g)
  • kokosmel 150 g
  • lagkagebunde 3 stk.
  • mørk rom 1 dl

PYNT

Det skal du bruge:

  • piskefløde ¼ liter
  • kokosflager 50 g
  • jordbær 200 g

Det skal du gøre:

  1. Riv skallen af citron og limefrugt fint.
  2. Kom fløde, kondenseret mælk og citron og limeskal i en skål og pisk til en tyk skum. Vend kokosmelet i.
  3. Læg en lagkagebund på et kagefad. Læg en ring fra en springform ca. 9-10 cm høj omkring lagkagebunden.
  4. Dryp halvdelen af rommen på lagkagebunden.
  5. Fordel halvdelen af kokosiscremen på bunden og læg den anden lagekagebund over.
  6. Dryp resten af rommen over og hæld nu resten af iscremen over. Slut med en lagkagebund.
  7. Slå kagen forsigtigt i bordet et par gange for at undgå lufthuller.
  8. Dæk formen med film og sæt den i fryseren til næste dag.
  9. Tag iskagen ud af fryseren ca. 30 min. før servering.
  10. Pisk fløden til skum og fordel på toppen af iskagen.
  11. Pynt med jordbær og drys kokosflager over.